Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012 için Türkiye’den aday gösterilen Denizli Belediyesi’nin başarıyla uyguladığı ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ ödüle doğru koşuyor. Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006’dan itibaren verilmekte olan ve girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum, kuruluşlarının desteği ve teşvikiyle geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl 30 ülkeden 402 proje katılırken ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ 12 projenin yer aldığı son eleme aday listesine seçildi.

Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012 için Türkiye’den Denizli Belediyesi’nin uyguladığı bir projenin aday gösterilmesinin ve son 12 proje arasında yer almasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Biz Dünya Kenti Denizli derken işte bunu kast ediyorduk. 30 ülkeden 402 projenin katıldığı bir yarışmada Denizli Belediyesi’nin uyguladığı bir projenin finale kalması bu kent için önemli. Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşarken Denizli isminin önemli bir organizasyonda telaffuz edilmesi bize mutluluk veriyor. İnşallah ödülü alırız” dedi.

BU GURUR HEPİMİZİN

Yarışmaya ve projeye ilişkin bilgiler veren Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Son yıllarda Denizli Belediyesi uyguladığı projeler ile Türkiye’de adı en çok telaffuz edilen yerel yönetim oldu. Denizli’ye önemli ilkleri yaşattık. ‘En Çevreci Belediye’, ‘En Sağlıklı Şehir’, ‘En Temiz Kent’ unvanını elinde bulunduran Denizli Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinde geçtiğimiz yıllarda hem ‘Genç Denizli’ hem de ‘Ailemi Seviyorum’ birincilikler elde etti. Şimdi sıra Avrupa’da. Belediye hizmetlerinin sadece yol, su, kanalizasyon, temizlik ve kaldırım işinden ibaret olmadığını göstermek adına bu güne kadar birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Bu projede onlardan biri. Engellilerin önünden engelleri kaldırmak adına yaptıklarımız içinde en önemsediğim uygulamaların başında gelen bu projenin böylesine önemli bir organizasyonda yer alması beni gururlandırıyor. Türkiye çapında 14 proje içinden ülkemiz adına yarışmaya katılma başarısını elde etmek benim için büyük keyif. Denizli Belediyesi’nin bu önemli sosyal sorumluluk projesinin, 12 projenin yer aldığı son eleme aday listesine seçilmesi ise bizim iyi işler yaptığımızın bir göstergesi. Bu bizim için bir gurur. Denizli Belediyesi tarafından başarıyla yürütülen ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ fiziksel engelli vatandaşlarımızın istihdam ve iş piyasasına katılımını sağlarken, oluşturduğu işbirliği yapısı ile Denizli’nin işgücü ihtiyacını da destekledi. Bu bakımdan projemiz değerlendirme jürisi tarafından "Sorumlu Girişimcilik Kategorisi"nde finale kalmaya hak kazanan 3 projeden biri oldu. Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri yarışması; işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı artırmak ve potansiyel girişimleri cesaretlendirmek amacıyla her yıl yapılmakta. 5 kategoride düzenlenen yarışmada aday listesine giren projelerden biri de jüri büyük ödülü için seçiliyor. Kazanan projeler 15 Kasım 2012 tarihinde açıklanacak. Umarım projemiz ödülü alır. Bu gurur hepimizin. ”


ENGELLİLER ÇALIŞIYOR PROJESİ
Proje, Hollanda ve Türkiye’den 16 kurumun ortaklığında yürütüldü. Bütçesi 700.000 Avro olan projeyle engellilerin iş piyasasına katılımı amaçlandı.
Engelliler Çalışıyor Projesi, 2007 yılı Haziran ayında imzalanmış ve 3 yıl boyunca Denizli’de uygulanmıştı. Pilot proje kapsamında toplam 10674 engelli kayıt edilmiş, ruward test metoduyla 107 engelli test edildi. 194 engellinin mesleki eğitim alanında eğitim aldığı projede 65 engellinin istihdamı sağlandı.