Denizli Belediyesi, Gazi Bulvarı’nda bir iş hanında 17 yaşında bir gencin öldüğü asansörün kullanımını yasakladı.
Denizli’de 17 yaşındaki Faruk Dumlupınar'ın dün bakım yaptığı asansör kabini ile tavan arasında sıkışarak ölmesinin ardından Makine Mühendisleri Odası tarafından asansöre kırmızı etiket yapıştırılmıştı.
Denizli Belediyesi ekipleri de bugün asansörün olduğu iş hanına gelerek asansörün kullanımının yasak olduğunu belirten yazıyı astı.
Denizli Belediyesi’nde görevli makine mühendisi Mehmet Sarıca, Denizli Belediyesi olarak bu tip kazaların meydana gelmemesi için yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Makine Mühendisler Odası’nın asansörde incelemelerde bulunduğunu ifade eden Sarıca, "İncelemelerin ardından asansörün kullanımının uygun olmadığına karar verildi. Biz de can ve mal güvenliği sağlanana kadar asansörü faaliyetten men ediyoruz. Faaliyetini durduracağız. Asansörün de elektriğini keseceğiz. Uygun şartlar olana kadar asansör böyle kalacak. Tüm yöneticileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.
Mehmet Sarıca, daha sonra üzerinde, ‘Asansör, Bakım ve İşletme Yönetmeliğinin 10. maddesine göre can ve mal güvenliği açısından uygun hale getirilinceye kadar faaliyet dışı bırakılmıştır’ yazısını asansör kabinine yapıştırdı.