Servergazi Eğitim Kurumları’nın sponsorluğunda gerçekleşen geziye Denizlili yerel gazetecilerden çok sayıda basın mensubu katıldı. BİK Denizli Şubesi Müdürü Halit Peltek başkanlığında gerçekleşen organizasyonda, Denizlili gazeteciler, Zaman, Hürriyet ve Habertürk gazeteleri ile Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı’nı ziyaret etti.
İnceleme gezisi kapsamında günün ilk ziyaretini Zaman Gazetesi’ne düzenleyen ekip, burada Haber Koordinatörü Erkan Acar’dan gazetenin haber, reklam, grafik ve baskı aşamaları hakkında bilgi aldı.
Acar, gazetelerin de artık dijital ortamda büyük rekabet içerisinde olduklarını belirterek, “Bundan sonra dijital yayınla dünyadaki sıcak gelişmeleri köşe yazarlarımızla beraber anında değerlendirerek dünyaya ulaştırıyoruz. Çağın teknolojisi artık bunu gerektiriyor” dedi.
Daha sonra gazetenin Dış Politika Yazarı Kerim Balcı, Zaman Gazetesi’nin kuruluşundan bu yana izlediği yayın ve Türkiye’nin son günlerdeki dış politikaları hakkında düşüncelerini paylaştı.

BİK Denizli Şubesi Müdürü Halit Peltek de, yerel basına kendilerini daha iyi yetiştirebilmeleri için bir dizi arayışlara girdiklerini belirterek şöyle konuştu, “BİK ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak daha önce de birçok organizasyonlara imza attık. Yerel basına örnek olabileceği düşüncesiyle ulusal basın organlarının merkezi olan İstanbul’da gazeteleri ziyaret ettik. Bu kapsamda gazetelerin yönetici ve yazarları, hem kurumları hakkında hem de çalışma sistemleri hakkında bilgi verdi. Basının önümüzdeki yıllarda nelerin beklediği konusunda yaklaşımlarını ve bu konudaki hazırlıklarını bizlerle paylaştı. Özellikle dijital medya ile birlikte gelen yeni senaryoları anlattı.
Bu geziler bize yeni bir bakış açısı kazandırdı. Basını nelerin beklediğini daha iyi görme fırsatını yakaladık. Yerelde çalışan arkadaşların da kendilerini yeni, rekabetçi ortama nasıl hazırladıkları konusunda yeni fikirler edindikleri kanaatindeyim. Gezmenin ve yerinde görmenin faydalarını yaşadık. Bu verimli etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Servergazi Eğitim Kurumları Müdürü Recep Ali Yalçın hocamıza teşekkür ediyoruz.”

Gazeteciler daha sonra Hürriyet Gazetesini ziyaret ederek, Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç ve Sayfa Editörü Fikret Ercan’dan gazete ve dijital gazetecilik konusunda bilgi aldı.

Denizli Gazeteciler günün son gezisini ise Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Ekrem Kaftan ve Habertük TV İstihbarat Şefi Rıdvan Bıyık’a gerçekleştirdi.

Denizli ekibi ertesi gün (pazar) Eyüp Sultan Camiini ziyaret ederek, Halit Paşa Konağı'nda kahvaltı yaptı. Ortaköy sahilinde kısa bir gezinti yaptıktan sonra Sabah Gazetesi ve ATV binasına gezdi.