Denizli’de bu yıl 5.'si düzenlenen ve 28 firmanın katıldığı Denizli Otomobil, Ticari Araç ve Aksesuarları Fuarı (AUTOSHOW) törenle açıldı. 6 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarda, son model birbirinden güzel araçlar meraklıların beğenisine sunuldu.
EGS Fuar Alanında düzenlenen törene, Vali Abdülkadir Demir, Otomobil Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Hayri Erce ve çok sayıda davetli katıldı.
2011 yılında derneklerinin destekleri ile CYF Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara 27 bin ziyaretçinin katıldığını, 2012 yılındaki fuara ise 35 bin ziyaretçi beklediklerini ifade eden Otomobil Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Erce “Otomotiv fuarları, sektördeki gelişmelerin devamının sağlanması, sektöre enerji vermesi ve tetiklemesinin yanında tüm markaların tüketiciyle buluşmasını ve sektörümüzün geniş kitlelere tanıtımına büyük oranda katkı sağlamaktadır. Denizli, Ege halkının ileri görüşlü ve çağdaş karakteristik özelliklerinin tümüne sahip bir şehrimiz. Kent, turizm, tekstil endüstrisi ve bulunduğu bölge ile ulaşım açısından önemli bir konuma sahip. Türkiye otomotiv pazarında 2012 yılı Ocak-Nisan dönemi toplam pazar payı yüzde 23,8 azalarak 209 bin 845 adet olarak gerçekleşti. Yılın ilk 4 aylık sonuçlarına göre sektörün üretimi yüzde 9,5 azalarak 369 bin 500 adet olarak gerçekleşirken, ihracat değeri de yüzde 3 azalarak 6 milyar 74 milyon dolara ulaştı” diye konuştu. 
Vali Abdülkadir Demir ise, Denizli’de 2011 yılında 70 bin 131 aracın trafiğe çıktığını, 2011 yılsonu itibariyle ise il genelinde 284 bin 675 aracın bulunduğunu, bu araçlardan da 166 bininin de il merkezde kayıtlı olduğunu söyledi. Bu rakamların Denizli’deki otomotiv sektörünün hacmini ortaya koyduğunu ifade eden Vali Demir, “Otomotiv sektörü ülkemizin ihracatının en önemli ve en önde gelen sektörüdür. Ancak ülke olarak biz ihraç ettiğimiz araçları, yedek parçalarını ithal ederek üretiyoruz. Son teşvik uygulamasında ithalata dayalı olan sektörler için 5. Bölge uygulaması ülkemizde olduğu gibi Denizli’de de uygulanacak. İşadamlarımız, Denizli’de yedek parça üretimi yapma talebinde bulundular. Bunu işadamlarımızın taahhüdü olarak kabul ediyorum ve bu konuda bize bir görev daha çıktı. Bizde OSB çok, bunun araştırmasını yapacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilirken, stantları gezen Vali Demir, yetkililerden bilgi aldı.