Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin de üyesi olduğu Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) Sonbahar Büro Toplantısı Ankara'da yapıldı. Avrupa Birliği’nde yerel yönetimlerin kalkınma ve işbirliği amacıyla bir araya gelerek kurdukları AER, 35 ülkeyi ve 210 bölgeyi temsil ediyor. 

Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) Sonbahar Büro Toplantısı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 16-17 Aralık tarihleri arasında Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci  katıldı. İlk gün “Kamu Sektöründe Yenilik: Daha Etkili Bir Bölgesel Yönetim için Sorunlar ve Çözümler” ana temalı konferans gerçekleştirildi. Konferansın ardından AER Başkanı Hande Özsan Bozatlı ve AER üyeleri, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ı ziyaret etti. İkinci gün ise AER Sonbahar Büro Toplantısı AER Başkanı Hande Özsan Bozatlı’nın açılış konuşması ile başladı. Avrupa ve Türkiye’den gelen AER büro üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı sonrası AB Bakanlığı’nın organize ettiği ve 81 ilin mahalli idareler ve yerel yönetimler seviyesinde idarecilerin katılımı ile bilgilendirme toplantısı AB Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. AB Bakanlığı’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, AER’nin amacı, kapsamı ve faaliyetleri konusunda katılımcı illere bilgi verildi. 

"Amaç kalkınma ve işbirliği "

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Avrupa Birliği'ne üyelik süreci içerisinde olan ülkemizde yerel yönetim ilkelerinin ve yönetimlerinin gün geçtikçe öneminin arttığını belirterek, "Bu gelişmelere paralel olarak Avrupa Birliği’nde yerel yönetimlerin kalkınma ve işbirliği amacıyla bir araya gelerek kurdukları AER, 35 ülkeyi ve 210 bölgeyi temsil etmektedir. AB’nin bu yerel yönetimler mekanizmasında yer almamızın Denizli'ye büyük yarar sağlayacağı düşüncesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi de AER üyesi olmuştur" dedi.