Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı ile işbirliğiyle düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nın 10 finalisti belirlendi. İzmirli modacı Ertan Kayıtken’in de bulunduğu değerlendirme komisyonunda DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Tosunoğlu ve İbrahim Uzunoğlu, Rönesans Ajans'tan Akif Örük, tasarımcı Vildan Çaputçu ve Gardenya Tekstil’den Mukaddes Başkaya yer aldı. Komisyon, 112 tasarım arasından 10 tanesinin finale kalmasına karar verdi.

Yarışma sürecinin bundan sonraki aşamasında, finale kalan 10 tasarımcıyla bilgilendirme toplantısı yapılacak ve yarışmacılar, yaz boyu atölyede çalışarak tasarımlarını, finalde düzenlenecek defilede sunulur hale getirecek. Denizli’de 3 Ekim 2012’de yapılacak finalde yarışmacıların çalışmaları, ünlü mankenlerin yer alacağı bir defileyle sergilenecek ve jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından dereceye girenler belirlenecek. Yarışmanın birincisi 7 bin, ikincisi 5 bin, üçüncüsü 3 bin lirayla ödüllendirilecek. Dereceye girenler, Ekonomi Bakanlığı tarafından uygun görülmesi halinde yurtdışında eğitim alma imkanına da kavuşabilecek.

DENİB Başkanı Kocasert, yaptığı değerlendirmede tekstil ve konfeksiyon sektörünün, moda ve tasarımı her zaman olduğundan daha fazla önemsemesinin şart olduğunu söyledi. Kocasert, “Denizli’de böyle bir yarışmayı gelenek haline getirmeyi hedefliyoruz. Yarışmaya gösterilen ilginin ve gönderilen tasarımların kalitesi, beklenenden daha üst seviyede.” dedi.