Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından, Ekonomi Bakanlığının destekleri ile gerçekleştirilen ‘URGE projesi’ kapsamında, Polonya’ya 3 günlük düzenlenen “Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti” sona erdi. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, URGE Projesi kapsamındaki “Denizli Ev Tekstili Kümesi”nde yer alan 13 firmadan 21 temsilcinin Polonya heyetinde yer aldığını söyledi. 16-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Polonya programının çok yoğun geçtiğini belirten Kocasert, “Program kapsamında Varşova, Lodz ve Poznan olmak üzere, Polonya’nın 3 farklı şehrinde ikili görüşmeler yapıldı. Bunun dışında işadamı dernekleri ile toplantılar gerçekleştirildi. Ayrıca Poznan’da gerçekleştirilen Home Decor Fuarı ziyaret edildi. Diğer taraftan ziyaret edilen yerler arasında Wolka Kosawska ve PTAK Toptancı Merkezleri de yer aldı. Oldukça verimli bir iş seyahati gerçekleştirdik. Polonya’da ile olumlu geçen iş görüşmelerinin, kısa süre içerisinde ihracata dönüşmesini temenni ediyoruz.” dedi. 

Yoğun program

İlk gün gidilen Varşova’da ziyaret ettikleri Polonya-Türk İşadamları Derneği’nde Polonya Pazarına yönelik markalaşma çalışmaları ve diğer ülkelerin Polonya Pazarı’ndaki durumları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Kocasert, “Lodz’da Avrupa Birliği içinde tekstil ve konfeksiyon alanında en güçlü merkezlerden biri olan PTAK Toptancı Merkezi’ni ziyaret esnasında bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. 18-21 Şubat 2014 tarihlerinde Poznan ‘da gerçekleştirilen Home Decor Fuar ziyareti kapsamında fuar idaresi yetkilileri ile yapılan toplantıda, heyetimize fuar hakkında sunum yapılarak, fuarın 200 bin metrekare alanda kurulu olduğu ve 110 bin metre kare kapalı fuar alanı ile ev tekstili, dekorasyonu ve mobilya sektörlerine yönelik olarak her yıl Şubat ayında düzenlendiği bilgisi verildi. 
Ayrıca Poznan’da DENİB yönetim kurulu üyesi Tosunoğlu Tekstil ile organik bağı olan INTEGRO Poland firmasının yeni deposunun açılışı yapıldı. İkili görüşmelerde mağaza zincirleri, toptancılar, otel, restoran ve hastane zincirleri için tedarikçiler ile birebir görüşmeler gerçekleştirilirdi” diye konuştu.

20 Polonyalı firma ile görüşüldü

Heyette bulunan ihracatçıların oldukça verimli görüşmeler yaptığını hatırlatan DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “3 gün gibi kısa bir sürede, 3 şehir, 2 toptancı merkezi, 1 outlet ve 1 fuar ziyaret ettik. 20 Polonyalı firma ile ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Kısacası yoğun bir programı geride bıraktık. Polonya Avrupa’da gerçekten çok önemli bir pazar.  Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği, URGE projemiz kapsamında Polonya’ya giderken umutluyduk. Diyebilirim ki, oldukça verimli bir iş seyahati gerçekleştirdik. Polonya’da ile olumlu geçen iş görüşmelerinin, kısa süre içerisinde ihracata dönüşmesini temenni ediyoruz. Bu tür geziler ilimizde yapılan ihracatın artmasına büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.