Denizli Büyükşehir BelediyesiDENÇEV Laboratuarı, kentin sağlıklı yaşamına katkı sunmak için çalışıyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Ege'nin en büyük, Türkiye'nin ise sayılı laboratuarı olarak hizmet veren DENÇEV'de incelemede bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, "Yeterlik Belgesi" ve Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) "Akreditasyon Belgesi"ne sahipDenizli Büyükşehir BelediyesiDenizli Çevre Kalite (DENÇEV)Laboratuarı'nda incelemede bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Öztozlu ve ekibinin katıldığı inceleme gezisine, Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Lale Gönüllü ile Sağlık İşleri Müdürü Günay Kanbereşlik etti. DENÇEV'in Denizli ile birlikte Türkiye geneline hizmet verdiğini ifade eden Gönüllü, "Laboratuarımız sürekli değişim ve teknolojiyi takip eden, yenilik ve değişime açık yeterli teknik bilgiye sahip uzmanlaşmış personelimizle birlikte, çalışmalara ara vermeden akreditasyon kapsamını 43 parametreden, 69 parametreye çıkarmıştır. Laboratuarımızda haftanın üç günü 95 noktadan alınan tüketime sunulan içme suyu numunelerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolleri yapılmakta, analiz sonuçları Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan 25730 sayılı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik normlarına göre değerlendirilmektedir" dedi.

Numune sonuçları internette

Analiz sonuçlarının ilgili birimlerce değerlendirilip, şehri besleyen suyun içilebilir nitelik ve kalitede olduğunun kontrol edildiğine dikkat çeken Gönüllü, "Halkımızın içtiği suyun özelliğini öğrenmesi adına, tüm analiz sonuçları  http://dencev.denizli.bel.tr web adresinde yayınlanmaktadır.Denizli Büyükşehir Belediyesi Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi çıkış bölümünden haftanın 2 günü alınan atıksu numunelerinin tüm kalite kontrolleri laboratuarımızda gerçekleşmekte olup, analiz sonuçları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan 25687 Sayılı Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmektedir" diye konuştu.