Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği 2. Olağan Kongresi yapıldı. 
Dernek salonunda gerçekleşen kongreye Merkezefendi Belediye başkan yardımcısı Yusuf Görgüç, İnşaat Mühendisleri Odası başkanı M. Şevket Şenel, dernek üyeleri ve inşaat sektörü temsilcileri katıldı. 
Kongre Divan Kurulu Başkanlığına Metin Karaman‘ın seçilmesinin ardından açılış ve yoklama alındı, daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından faaliyet raporları, gelir gider raporları, denetim tutanağı ve tahmini bütçe okunarak devam etti. Kongrede konuşan Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Fehmi Demirten 4 Mart 2011 tarihinde seçilen yönetim kurulunun yaptığı faaliyetleri anlattı. Demirten yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Bizler 2011 yılında müteahhitler olarak bu birliği oluşturduk, bir araya geldik. Kurduğumuz yapı faydalı işler yaparak bugüne kadar gelmeye devam etti. Tabi ki bu genel kurullar yeni bir heyecan kazanma günleridir. Buradan aldığımız katılım ve ivme ile, destek ile daha güzel işler yapma noktasındaazim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Mart 2011 yılında kurulduk o zamanlar sayımız 20’lerde idi şimdi 100’lerdeyiz. Bu sayıyı arttırmak tabi ki mümkün ama maksadımız üye arttırmak değil, bu meslekte kaliteyi arttırmak ve muhafaza etmektir.”

Sektör ile ilgili konulara da değinen Demirten “İnşaat sektörü  bir çok sektöre lokomotif vazifesi görür. 60’a yakın alt sektörü beslemekte ve ekonominin canlanmasını sağlamaktadır.  Ayrıca istihdam açısından en fazla  eleman istihdam eden sektörlerin başında gelmekte buna bağlı olarak da toplumda sosyal barışa katkı veren bir konumdadır. TÜİK verilerine göre Denizli’de 2012 yılında kilometrekareye 81 kişi düşerken, 2013 yılında da 82 kişi düşmektedir. Denizli nüfusu 2012 yılında ‰ 8,7 oranında artarken, 2013 yılında ‰ 13,5 artmıştır. Bu veriler de gösteriyor ki inşaat sektörünün Denizli’de önü açıktır. Önümüzdeki yıllarda İnşaat sektörü hızla büyüyerek şehrimizin istihdam konusunda lokomotifi olacaktır.” şeklinde konuştu.