Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Denizlililer darbe girişimini lanetledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletin iradesine aykırı bir şey yapılamayacağı anlaşılıncaya kadar meydanlarda dimdik, ayakta durmaya devam edeceklerini söyledi.
 
Denizli'de on binlerce vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan Paralel Devlet yapılanmasının planladığı darbe girişimine karşı, demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. 4 gündür devam eden demokrasi nöbetinde binlerce vatandaşla birlikte Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan ile Denizli iş dünyasından çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.  Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Denizlililer bir kez daha darbe girişimini lanetledi. 4 gündür sabaha kadar Denizli halkıyla meydanlarda demokrasi nöbeti tutan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Herkes tarafından tam demokrasi inancı oluşuncaya kadar milletin iradesine aykırı bir şey yapılamayacağı anlaşılıncaya kadar meydanlarda dimdik, ayakta durmaya devam edeceğiz” dedi.

DENİZLİ’YE VE TÜRKİYE’YE SAHİP ÇIKTINIZ

Başkan Zolan, meydanları dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, “Çok şükür burada Denizli var. Kendi iradenize sahip çıktınız. Bizler de sizlere gece gündüz hizmet edeceğiz. Artık işler düzene gidiyor. Ama dün ne demiştim. Su uyur düşman uyumaz. Bizim de uyumamamız ayakta kalmamız lazım. Bugün işe gittiniz, yoruldunuz. Dinleneceğiniz, çocuklarınızla geçireceğiniz vaktinizi bırakıp buraya geldiniz. Denizli’ye, Türkiye’ye ve geleceğinize sahip çıktınız. Cumhurbaşkanımız artık bu iş tamamdır diyinceye kadar buradayız” dedi.

TORUNLARIMIZ GURUR DUYACAK

Denizli’nin darbeye karşı gösterdiği direnişle ilgili konuşan Başkan Zolan, “Kahramanlığınızı gelecek nesillere, evlatlarımıza, torunlarımıza gururla anlatacaksınız. Nasıl biz Çanakkale’deki şehitlerimizle gurur duyuyorsak, Dumlupınar’daki dedelerimizle gurur duyuyorsak; torunlarımız da demokrasi mücadelemizde bizlerle gurur duyacak” ifadelerini kullandı. Başkan Osman Zolan, demokrasi nöbetine çeşitli siyasi görüş ve partilerden katılan vatandaşlara da teşekkür ederek, “Birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz. Bu vatana hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.