Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Sadık Emre Çaputçu, dershanelerin kapanma konusunun siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini söyledi.
Son zamanlarda dershanelerin kapanması ile ilgili olarak yaşanan tartışmalar konusunda Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Sadık Emre Çaputçu da bir açıklama yaptı. Dershanelerin kapanma konusunda yaşanan tartışmanın eğitime zarar verdiğini belirten Çaputçu, "Şu bir gerçektir ki hizmet gönüllülerine bağlı olan bir çok dershane ülkemizde faaliyet göstermektedir ancak dershane tartışmasının hizmet ve hükümet arasında bir çekişme olarak algılanıyor olması, sektörün büyük çoğunluğunu temsil eden ve dershanecilik alanında iştigal eden irili ufaklı diğer bir çok müessesenin gözardı edilmesine neden olmaktadır. İktidar, dershaneler konusunda bir düzenleme yapmak gerektiği sonucuna vardı ise bu sektörde bir sorun olduğunu saptamış demektir. O halde, çok yönlü tartışma ve değerlendirme yapılması, farklı bakış açılarından yararlanılarak sorunun ve çözümün tespiti zorunludur. Amaç gerçekten eğitim sistemi yararına bir proje geliştirmek ise, tek başına karar verici olmada diretilmemeli, samimi olunmalıdır" dedi.
Eğitim alanında bölgesel bazda ve özel devlet okulu bazında dengesizliğin olduğunu kaydeden Çaputçu, "Ülkemizde eğitim alanında bölgesel bazda ve özel-devlet okullar bazında büyük bir dengesizliğin ve uçurumun olduğu maalesef şüphe götürmez bir gerçektir. Ülkenin doğusundaki eğitimin içler acısı durumu, özel okullar ile devlet okulları arasındaki imkan, kadro ve donanım farklılıkları, fiziki farklılıklar gibi bir çok faktörü göz önüne alırsak, dershanelerin kaldırılacak olmasının, hayati önem arz eden sınavlara hazırlanan evlatlarımız arasındaki fırsat eşitsizliğini had safhaya çıkaracağına şüphe yoktur. Şüphe yok ki dershanelerin kaldırılacak olması, kayıt dışı çalışan etüt merkezlerini teşvik edecektir" dedi