DENİZLİ (CİHAN)- CHP'den Denizli milletvekili seçilen Ergenekon davası sanıklarından İlhan Cihaner, genel seçimden önce kendisi hakkındaki suçlamaların dokunulmazlık kapsamında olmadığını söylemesine rağmen şimdi davanın bitirilmesini istiyor.
Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde yargılanan Cihaner, 15 Mayıs 2011 tarihinde Denizli Esnaf Sarayı'nda CHP'li gençlerle yaptığı söyleşide, "Neden aklanmadan aday oldunuz?" şeklinde soruya verdiği cevapta, Ergenekon davasında kendisiyle ilgili suçlamaların ve iddiaların dokunulmazlık kapsamında olmadığını açıklamıştı. Cihaner, şu ifadeleri kullanmıştı: "Yargılama süreci devam edecek. Anayasa'ya göre bu tarz suçlamalarla ilgili soruşturmalar, dokunulmazlıktan önce başlamışsa devam eder. Ahmet Türk'ün milletvekiliyken davaları bitti, dokunulmazlıkları kaldırıldı. Benim tek amacım yargılanmak, hiç kaçmadım. Şu anda bu suçların hiçbiri dokunulmazlık kapsamında değil ancak engelleniyoruz. Bunlar kim? Hukuksuz kararları verenler ve ideolojik bir bakış açısıyla yargılamayı yürüttüklerini çok açık uygulamalarıyla ispatlamış olan ve Türkiye'nin DGM geçmişinden gelen özel yapılanmalar."
Avukat Turgut Kazan ise Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı'ndan, İlhan Cihaner milletvekili seçilmesinden dolayı davasının sonuçlandırılmasını talep etti.
CİHAN