O gün asla unutulmayacak. Sevgili dostum Abdülcelil Kılınç ile Denizli adına gerçekleştirecek olduğumuz büyük bir sivil toplum organizasyonu için buluşmuştuk. Bir den bire Türkiye karanlık bir sürece girdi. Ama şükürler olsun ki hainler bu amaçlarına ulaşamadılar.
 “Paralel yapıya mensup olduğu belirtilen bir grup askerin kalkıştığı bu darbe girişimi, görünen o ki bu Türkiye’de yeni dönemin başlamasına yol açacak.
Nitekim;
Türkiye, toplu yargılamalara, tutuklamalara ve TSK içinde yoğun bir ayıklanmaya şahit olacak görünüyor”

Ve aylar öncesinden olması gereken oldu. Düğmeye basıldı ve toplu gözaltılar, tutuklamalar ve görevden uzaklaştırmalar başladı.
Böylece;
FETÖ terör örgütüne yönelik en büyük operasyon da başlamış oldu.
Hatta öyle görünüyor ki, bundan sonra uygulanacak yol ve yöntem, bundan öncekiler gibi olmayacak.
Bürokratik bazı engeller de aşılarak, çok daha sert ve süratli bir şekilde, hem devlet kadrolarından hem de FETÖ destekçilerinden önemli oranda bir ayıklama yapılacak görünüyor ki, bu dev kapsamlı operasyonlar, belki de bu terör örgütünün sonunu getirecek.
 
Askerlik yapanlar iyi bilirler. Hele ki, er olarak yapanlar.
Vatan görevi olarak 20 yaşında zorunlu olarak silah ve emir altına alınmak, o yaştaki erkekler için farklı bir duygudur.
İlk kez girilen asker ocağında yapılan tek şey, emirlere sorgusuz ve kayıtsız itaattir.
Hele ki erler için.
Yani;
Verilen bir emre uymamak, beğenmemek, sorgulamak veya yerine getirmemenin ağır cezaları vardır ki sonu, askeri mahkemelerdir.
O gece;
“Tatbikat yapılacak” emriyle sokağa çıkarılan ve sonra da başıboş bırakılan askerlerin, kızgın halk grubu tarafından linç edilmesi, doğrusu yüreğimizi parçaladı.
Sevgili dostum BASİAD  Başkanı Selim Kasapoğlu ilginç bir anekdot aktardı. Babadağ da yapılacak olan kamp etkinliği ile ilgili Tugay çadır verecekti. Ve çadırlar 15 Temmuz günü kurulacaktı. Ancak iki gün önce Tugay Komutanı Selim Kasapoğlu’nu arayarak “ Cumartesi günü tatbikat var çadırları bu gün kuralım
” diyor. Yani işin kılıfı günler öncesinde hazırlanmıştı.
 
Denizli’de  krizi iyi yönettiler
 
Darbe girişimi sonrasında, yaşanan krizi özellikle 3 siyasetçi çok profesyonelce yönetti.
Biri Ak parti’nin Denizli’deki teşkilat liderlerinden Şahin Tin,
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan
Diğeri de, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz.
Yaptıkları sağduyu çağrıları ve halkın yönlendirilmesiyle ilgili uygulamaları, hem büyük bir halk desteğine dönüştü, hem de kimsenin burnu kanamadan uzun bir gece geçirilmesini sağladı.
Hatta Çardak olayı farklı bir hikaye ayrıntıları ile anlatılması gereken bir olay.