Belediye Başkanlığı Faaliyet Raporunun onaylanmaması ile birlikte adli makamlara taşınan olay resmiyete kavuştu. Danıştay Başkan Kobaş'ın Belediye Başkanlığından düşürülme istemini reddetti.

Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, “Art niyetli insanların, beklenti peşinde olanların deyim yerindeyse hevesleri kursaklarında kaldı. Resmi işlemler silsilesi sonucu Danıştay'a taşınan ve dava konusu olan bu belirsizlik neticede açıklığa kavuştu” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü.

“Serinhisar Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısında gündemin ana maddesini oluşturan Belediye Başkanlığı Faaliyet Raporunun oylanmasındaki sonucu hepiniz biliyorsunuz. Tüm üyelerin katılımıyla yapılan bu toplantıda muhalefet üyelerinden 5 kişi ile birlikte 4 Ak Partili üyemiz hayır oyu vererek faaliyet raporunun onaylamamıştı. 

Benim ve diğer üyelerimiz Ethem Karaken  ve Muhammet Çoban'ın evet oyları yetersiz kalmış ve Belediye Başkanlığının düşürülmesi konusunda ilk resmi adımlar atılmıştı.

Şahsımdan ziyade ilçemizi ilgilendiren bu girişim neticede akamete uğradı. Danıştay'ın 27.07.2016 tarihinde verdiği ve oy birliğiyle alınan kararı bugünkü tarih itibarıyla tarafımıza tebliğ edildi. 

5393 sayılı Belediye Konunun 26. Maddesi uyarınca belediye başkanlığından düşürülmesi isteminin reddine şeklindeki kararla açılan bu dava düşmüş oldu. Dolayısıyla son zamanlarda eşi ve benzeri görülmemiş uygulama tarihin tozlu raflarında yerini almış oldu” dedi.

Serinhisar’ın Sesi Gazetesi