Başkan Filiz mesajında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin ilanının 93’inci yıldönümü olan bugünü büyük bir sevinç ve gururla kutluyor, milletçe bu heyecanı paylaşıyoruz.
Cumhuriyet; Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatı, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. 

AK Parti olarak bu milli şuur çizgisinde, hedeflerimizden biri olan 2023 hedefi ile Cumhuriyetimizin 93. yılında olduğu gibi 100.yılına da Hep Birlikte Yeni Türkiye’nin inşasını tamamlayarak gireceğiz.
AK Parti olarak, birlik ve kardeşliğimizi bozmak üzerine hesap yapanlar, oyun kuranlar karşısında; nasıl bağımsızlık mücadelesinde omuz omuza vererek savaşmış, kazanmış ve kalkınmışsak bugünde aynı inançla omuz omuza vererek bu ülkenin kalkınması için çaba göstereceğiz
Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi koruduğumuz sürece, bu ülkenin menfaatlerini, bu milletin mutluluk ve huzurunu her türlü günlük siyasi çıkar hesaplarının üstünde görmeyi başarabildiğimiz sürece, ortak değerlerimizi bile bir ayrışma, kutuplaşma ve çatışma vesilesi yapmaya çalışan çevrelere prim vermeden, milli ve manevi değerlerimiz etrafında kenetlendiğimiz sürece, saramayacağımız hiç bir yara, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur ve olmayacaktır.
Milletçe yeni bir anayasa yapma yolunda büyük bir toplumsal iradenin tezahür ettiği bir ortamda kutladığımız bu Cumhuriyet Bayramı, bütün milletimiz açısından ayrı bir önem taşımaktadır.
Çağdaş ve evrensel değerler çerçevesinde hazırlayacağımız bir anayasa hem aziz milletimizi birbirine daha da kenetleyecek, hem de Cumhuriyetimizin temellerini çok daha sağlam, çok daha sarsılmaz bir hale getirecektir.

Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.
Yaşadığımız bu mutlu gün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz olmak üzere ülkemize, milletimize hizmeti geçenleri şükran ve minnet ile anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum”