VAN (CİHAN)- Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin polis aracına yönelik bombalı saldırı sonrası yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve Van'da mahkemeye çıkarılan çoğu Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticisi 20 şüpheliden 14'ü tutuklandı.
        Çukurca'da 7 Ağustos'ta yola döşenen patlayıcı polis aracının geçişi sırasında patlatılmış, saldırıda 1 polis şehit olurken, 3 polis de yaralanmıştı. Saldırıdan sonra yapılan operasyonlarda, aralarında Çukurca BBD İlçe Başkanı Sıddık Güzel, Belediye Meclis üyeleri ve BDP yöneticilerinin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.
        Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından 20 şüpheli dün geniş güvenlik önlemleri altına Van'a getirilerek mahkemeye çıkarıldı. Yaklaşık 18 saat süren duruşmanın ardından BDP Çukurca İlçe Başkanı Sıddık Güzel, BDP'li Belediye Meclisi üyeleri Ramazan Dayan, Hıdır Demiroğlu, BDP İl Genel Meclisi üyesi Fuat Ediş, BDP ilçe yöneticileri Suphi Çetinkaya, Süleyman Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu 14 kişi 'terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklanarak cezaevine kondu. 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. CİHAN