Daha temiz ve sağlıklı bir Merkezefendi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Merkezefendi Belediyesi, son olarak çöp konteynerlerinde oluşabilecek kötü kokunun ve kirliliklerin giderilmesine yönelik temizleme çalışmasını sürdürüyor. Öncelikle görevli personel tarafından iç ve dış yüzeyi titizlikle temizlenen konteynerler daha sonra yıkama ve dezenfekte aracına konularak burada kapalı sistem olarak basınçlı su ve özel solüsyonla dezenfekte ediliyor. Tortu kalmayacak şekilde temizlenen konteynerler daha sonra vatandaşların hizmetine sunuluyor.
   1 Ocak 2015 itibariyle, çöp toplama ve temizlik ile ilgili çalışmalara başlayan Merkezefendi Belediyesi ‘Temiz Bir Merkezefendi İçin El Ele’ sloganıyla çevre bilincinin ve duyarlılığının oluşmasını amaçlamaktadır. Bu doğrultuda çöp konteynerlarının boşaltılmasından sonra özel dizayn edilmiş konteyner yıkama araçları ile mahalle mahalle 2500 adet konteynır periyodik olarak yıkama ve dezenfekte edilmektedir. 

HİJYEN KONUSUNDA HASSASIZ
Merkezefendi Belediyesi olarak çevre sağlığı ve hijyen konusunda son derecede hassas davrandıklarını ifade eden Başkan Subaşıoğlu, “ Çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte aracı, konteyner içindeki çöpleri çevreye dağıtmadan düzenli bir şekilde toplamanın yanı sıra, modern donanım ile 3 dk. gibi kısa bir süre içinde temizleyerek yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Çevre dostu araç, pis suyu kendi içerisinde barındırarak dışarıya vermiyor. Yıkama işleminin yanı sıra doğaya zarar vermeyen özel solüsyonlar ile dezenfekte edilen konteynerler pırıl pırıl hale getiriliyor.   Belediyemizin öncelikli konularından olan Çevre sağlığı ve hijyen konusunda hassas davranıyoruz. Özellikle bizlere bu konuda çöplerin çıkarılış saatlerine uyarak yardımcı olan, ayrıca çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyip gerekli katkıyı sunan vatandaşlarımıza ve tüm esnafımıza teşekkür ederiz” dedi.