Çocuklarının çarptığı Hüseyin Yıldırım isimli kimsesiz adamı sahiplenen Teker ailesinin nüfus hanesine bir kişi daha eklendi. Aile, kimsesiz adama evlerinin bir odasını açtı ve artık onun sahipsiz olmadığını söyledi.
İzmir'in Torbalı ilçesi Göllüce Mahallesi’nde yaşanan bir olay hem “İnsanlık ölmemiş” dedirtiyor hem de herkese örnek oluyor. 20 gün önce İzmir Aydın karayolunda 51 yaşındaki Hüseyin Yıldırım'a çarpan 18 yaşındaki Nazif Teker’in ailesi, Yıldırım’ın kimsesi olmaması nedeniyle sahip çıktı. Evlerinin bir odasını yaralı adama açan Teker Ailesi, sergiledikleri bu insancıl davranışla herkese örnek oldu. Yaralı adamın bir dediğini iki etmeyen ve her bir isteğiyle ilgilenen aile, artık onu kendi ailelerinden biri olarak görüyor. Bundan sonraki hayatında ona sahip çıkacaklarını söyleyen Teker Ailesi, şimdilerde kimsesiz adamı evlendirmek ve yuva sahibi yapmak için kolları sıvadı.

SAHİPLENDİLER

Duyanlara “Helal olsun” dedirten olay, 20 gün önce Subaşı Mahallesi’nde meydana geldi. İzmir Aydın karayolundan Torbalı’ya gelen 18 yaşındaki Nazif Teker isimli genç, alkollü olduğu öğrenilen ve ters yönde yürüyen 51 yaşındaki Metin Yıldırım’a motosikletiyle çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Teker’in omuzu, Yıldırım’ın bacağı kırıldı. Kazayı haber alan Teker Ailesi iki yaralıyı İzmir Yeşilyurt Hastanesi’ne kaldırdı. Burada ameliyata giren Yıldırım’ın kimsesi olmadığı öğrenilince masrafların tamamı Teker Ailesi tarafından karşılandı. Aile bununla kalmayıp kimsesiz adamı sahiplenerek evlerinin bir odasını kimsesiz adama açtı. Burada Teker Ailesi tarafından bakılan Yıldırım’ın sağlığı iyiye gitti. Evin büyüklerinden Metin Teker, “Biz artık onu kendi evladımız olarak görüyoruz. Hüseyin’i daha önceden tanıyordum. Akrabaları var ama sahip çıkmıyor. Artık o bizim evladımız. Bir de evlendirirsek yuvasını kurarsak tam olacak” diye konuştu.

“ONLARA MİNNETARIM”

Kimsesi bulunmayan Hüseyin Yıldırım ise Teker Ailesi'nin bu insancıl davranışından dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi. Alkol bağımlısı olan Yıldırım, ailenin bu fedakârlığı ve iyi niyeti karşısında alkole tövbe etti. Şimdilerde yeni bir hayata adım atmak için hazırlandığını söyleyen Yıldırım; sözlerini şöyle sürdürdü: “Kardeşlerim var ama yıllardır görüşmüyoruz. Kimsem yok desem yeridir. Metin Abiler benim ailem oldu. Onlara çok minnettarım. Alkol bağımlısıydım bıraktım. Yeni bir hayata başlayacağım. Ne söylesem az, insanın öz babasının yapmayacağı iyiliği yaptılar bana.”