Çocukların keyifli bir yaz tatili geçirebilmesi için Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenleyeceği “Tarım Kampı’ 16 Haziranda başlıyor.

 Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu bu proje ile çocuklara tarımı sevdirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Kutlu, “Çocuk Tarım Kampı Uygulamaları ile Bakanlığımız koordinatörlüğünde  “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında ilköğretim 3 ve 4.sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek, çocuklarımıza doğa, çevre, küresel ısınma, tarım, gıda, kaynakların ekonomik kullanımı, atık yönetimi, iklim değişikliği konularında farkındalık kazandırmak ve doğadan kopuk yetişen çocukları sıkıştıkları dört duvar arasında binalardan çıkarmak, doğa ile buluşmaları amaçlanmaktadır.

Kamp esnasında çocuklara temel eğitim yanında uygulama ve demonstrasyon destekli aktif öğrenmeye yönelik eğitim verilecektir. Çocuklar bitkiler hakkında bilgi alacak,  topraktan örnek alıp analiz edecek, çiftlikten sofraya gıdanın yolculuğunu öğrenecek ve atık yönetimi, küresel ısınma, kaynak kullanımı-bilinçli tüketim hakkında bilgilendirileceklerdir. 

 Müdürlüğümüz tarafından da 16-20 Haziran 2014 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenmiş olan Pamukkale ilçesi  Raşit Özkardeş İlkokulu  öğrencilerine yönelik 5 günlük kamp programı hazırlanarak bakanlığımızca onaylanmıştır.” Dedi

Bu projenin her yıl  Milli Eğitim İl Müdürlüğünün belirlediği bir okul öğrencileri ile yapılacağı belirtildi.