Taslakla TCK.'nın 'cinsel saldırı' suçunu düzenleyen 102. maddesinde bazı yenilikler yapıldı. Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişi şikâyet üzerine 4 yıldan 10 yıla kadar hapisle yargılanacak. Mevcut kanunda bu suçun cezası 2 yıldan 7 yıla kadar hapis olarak öngörülüyor.
TEŞEBÜSE EN AZ 6 YIL
Cinsel saldırıda bir organ ya da cisim kullanılması halinde ceza en az 10 yıl olacak. Saldırı teşebbüste kalırsa 4 yıldan az olamayacak. Mevcut kanunda bu suçun cezası an az 7 en fazla 12 yıl hapis. Taslak çalışmada TCK'nın 'çocukların cinsel istismarını' konu alan 103. maddesinde bazı değişiklikler yapıldı. Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi 6 yıldan 10 yıla kadar hapis ile cezalandırılacak. Mevcut kanunda ceza 3 yıldan 8 yıla kadar hapis. Çocuğunun cinsel istismarının bir organ ya da cisim kullanıların gerçekleşmesi halinde ceza 15 yıl olacak. Mevcut kanunda ceza en az 8 yıl hapis. Eylemin 'Teşebbüste' kalması halinde fail en az 6 yıl ceza alacak. Yeni taslak ile kanundan "sarkıntılık" ifadesi de çıkarılıyor. Yerine 'suçun ani hareketle işlenmesi' tabiri getiriliyor. Bu durumda verilecek ceza 3 yıldan az, 6 yıldan fazla olamayacak. Taslakta 'Reşit Olmayanla Cinsel İlişki' suçunu düzenleyen TCK'nın 104. maddesinde değişiklik öngörüyor. Buna göre şikâyete bağlı olmaksızın yapılacak kovuşturma sonucu fail 1 yıldan 4 yıla kadar cezası alabilecek. Kanunun mevcut halinde ceza 6 aydan 2 yıla kadar hapis olarak yer alıyor.
İLK 'ENSEST ' DÜZENLEMESİ
104. maddeye eklenen ikinci fıkrayla ensest ilişkiye ağır ceza getirildi. Suçun 'mağdur ile arasında evlenme yasağı bulunan kişi' tarafından işlenmesi halinde şikayet aranmaksızın fail hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis verilecek. Reşit olmayanla ilişkiye giren koruyucu aile ferdi için de aynı hüküm geçerli olacak.