Çivril’in Emirhisar mahallesinde çiftçilik yapan Lütfi Yılmaz 2010 yılında diktiği elma ağacında iki çeşit elma yetiştirdi.
Emirhisar mahallesinde çiftçilik ve meyve üreticiliği yapan Lütfi Yılmaz 2010 yılında diktiği Çam Bodur cinsi kırmızı elma fidanına 2011 yılında Golden Delicious cinsi yeşil elma aşıladı. Bu yıl meyve veren ağaç bir kısmında kırmızı bir kısmında yeşil elma verdi.



Ağacında iki farklı elma yetiştiren Lütfi Yılmaz beş yıl önce aşılamayı yaparken elmaların yetişip yetişmeyeceği konusunda tereddüt içinde olduğunu belirterek “aşılamayı yaparken aynı ağaçta hem kırmızı hem yeşil elma yetişir mi yetişmez mi tereddütlerim vardı. Bazı elma yetiştiricisi arkadaşlarım elmaların yetişmeyeceğini söyledi.
Ağaçların meyveleri İlk yıllarda bu kadar farklı değildi.  Ama ağaç gerçek verimine ulaştığı zaman net bir şekilde bir tarafta yeşil bir tarafta kırmız elmalar yetiştiğini gördüm” dedi.
Elmaların aynı ağaçta yetişmesine hem renklerinin hem de rağmen tat ve aromalarının farklı olduğunu belirten Yılmaz “elmaların renklerinin farklı olmasının yanında kırmızı elma kendi tadı ve aromasına sahip yeşil elmada kendi aromasında. Aynı ağaçta olmasına rağmen tatları ve aromaları kendi özelliklerini taşıyor” dedi.