CHP Denizli Milletvekili ve KİT Araştırma Komisyonu üyesi Melike Basmacı, 1892 yılında, Anadolu’da İngilizler tarafından inşa edilip hizmete sokulan Çivril Tren Garı’nın bulunduğu alana yapılacak Çivril Belediye Binası için Bilgi Edinme Talebinde bulundu.

Melike Basmacı, Bilgi Edinme Talebi yazısında, 20 yıl önce Çivril Belediye Meclisi’nce “Yeşil Alan” olarak kabul edilen alanı imara açarken halka sordunuz mu? Referandum yaptınız mı?” diyerek, Belediyeyi Referanduma davet etti.

104 yıllık geçmişi olan Tren Garı alanını koruma altına almak yerine, Belediye binası yapılacak olmasını tarihe saygısızlık olarak nitelendiren Yazmalı Efe Melike Basmacı; “ Anadolu’muzun en eski Tren Garı, 1996 yılında kapatılıp İzmir 2 no'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na devredildi. Alan, “sit alanı” olarak kabul edildi. Bu tarihten sonra o bölgede hiçbir çalışma yapılmadı. 
Ancak, Çivril Belediye Meclisi, tarihi Çivril Tren Garı’nın olduğu 54.192 m2'lik alanı imara açtı. DEMİRYOLLARI MÜZESİ veya alanın kültürel amaçlı ve DEMİRYOLLARI PARKI yapılması şartı ile kullanılabilir kararına rağmen, Çivril Belediye Hizmet binası inşaat çalışmalarını başlattı. 

Tarihi Tren Garı alanının içerisindeki bina ve eserleriyle birlikte  korunması gerekirken Çivril Belediye Meclisi tarafından imara açılması ve buna çanak tutanların kararı, geçmiş kuşaklara ve tarihe ihanettir.” dedi.
CHP Milletvekili Melike Basmacı, Bilgi Edinme Yasası’na dayanarak Çivril Belediyesi’nden şu bilgileri istedi.: 
1-Çivril Belediyesi olarak 1996 Yılında ' 'sit alanı' 'ilan edilen tarihi tren garının imara açılmaması için neler yaptınız? 20 Yıl önce yeşil alan olarak alınan belediye meclis kararını yok sayarken, Çivril Halkına giderek referandum yaptınız mı?
2- İlgili alanda ne tür inşaatlar planlamaktasınız? Planlanan inşaat yatırım tutarı nedir?
3-Yapılacak binalar kaç katlı olacaktır? Toplam inşaat alanı kaç m2'dir?
4-Hangi hizmet binalarını yapmayı planlamaktasınız? Hizmet binalarının yatırım bedelleri nedir?
54.192 m2'lik alanın ne kadarı yeşil alan, ne kadarı inşaat alanıdır?” 
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’ya, Çivril Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven tarafından şu bilgiler verildi:
Trenin kaldırılması ile köhneleşen ve işlevlerini yitiren binalar ve saha kent merkezinde güveni aitlik duygusu uyandırmayan, işlevsiz olarak yer almaktadır.

139 Ada 1 Parselde Yer Alan Mevcut Tescilli Binalar ve Çevresi incelendiğinde; köhneleşmiş, kamusal kimliğini kaybetmiş, işlevsiz, aitlik ve güven duygusu uyandırmayan, kentsel boşluk alarak yıllardır atıl durumda bulunmaktadır.
Belediye Hizmet Binasını (1/6000 Nazım İmar Planı değişikliği talebinde 3083 m 2 ) 139 ada 1 parselde (39,53362 m 2) yapılmak istemesinin en büyük etkeni; hem burada köhneleşmiş alanın tekrar canlandırılması hem de güvenlik zafiyetinin ortadan kaldırılmasıdır. Bunun yanı sıra; kamu binalarında ihtiyaç olunan geniş peyzaj ve meydana sahip olması da önemli etkenlerdendir. 139 ada 1 parselin hakim noktası olarak düşünülen alanda planlanmak istenmektedir ve yapılmak istenen peyzaj çalışması sadece burası ile sınırlı kalmayıp Çatlar Mahallesi Ahmetçik Mevkiinde yer alan mesire alanımıza kadar yeşil koridor oluşturarak bisiklet ve yaya yolu projemizde yine bu çalışmamızın bir planlama çalışması toplamda 54.000 m2’lik bir alanı kapsamaktadır.
Bununla birlikte İstasyon Gar Binası ve Ek Tesislerinin rölöve-restitüsyon ve restorasyon projeleri Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ve Belediyemiz tarafından finanse edilmiş ve çalışmalara başlanmıştır. Ayrıca belediye hizmet binası yapılacak olan 139 ada 1 parsel ve tescilli yapılar ile bir bütün olarak değerlendirilerek kentsel tasarımı yapılarak Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna sunulacaktır ve alanda ileride başka bir yapılaşmaya izin verilmeyecektir. Burada yer alan tescilli yapılır kesinlikle korunacaktır. Bilgilerinize arz ederim.”