Ziyarete Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Dışişleri Komitesi Başkanı Li Zhaoxing, Komite Başkan Vekilleri, TBMM Dış ilişkiler ve Protokol Başkanlığı Görevlileri, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı katıldı.

   Konuk heyet üyeleri onuruna Polisevinde yemek veren Vali Abdülkadir Demir, Denizli’nin kültür, turizm, sanayi ve ekonomisi hakkında genel bilgiler verdi.

   Denizli’de Pamukkale ve Karahayıt’ta ki otellere çok sayıda Çinli turistin geldiğini söyleyen Vali Demir “Ayrıca bu yıl Çinli Tur firmaları Denizli’yi ziyarete geldiler. Çinli Tur firmaları ile Denizli’ye önümüzdeki yıllar da daha fazla turist getirilmesi adına görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tabi onlarla görüşmelerimizi sürdürürken de Pamukkale ve Karahayıt’ta yaptığımız çalışmalar ile gelecek turistlere daha kaliteli hizmet verecek bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Denizli Türkiye’de tekstil sektöründe en önemli merkezlerin başında geliyor. Geçtiğimiz hafta Hong Kong da faaliyetleri bulunan bir Çinli firma Denizli’de iplik üretmek için yer talebinde bulundu. Görüşmeler çok olumlu geçti. Ayrıca bakır kablo için tel üretimi, traverten ve mermer sanayi de ilimiz sanayisi ve ekonomisinde önemli yer ediniyor. Denizli Traverteni ve mermer ürünlerine yurt dışından çok büyük talepler oluyor. Bunların yanında Denizli’de dünyanın en ucuz, yenilenebilir, çevreci ve zengin jeotermal kaynakları var. Termal enerji, termal tarım ve termal turizm çalışmalarımız artarak devam etmektedir.” dedi.