Denizli’de çıkan tartışmada 14 yaşındaki lise öğrencisini vurarak öldüren zanlı, Çal ilçesinde bir gazinoda eğlenirken yakalandı.
Hürriyet Mahallesi’nde hızlı gittiği için uyardığı otomobil sürücüsü H.H.K. (29) tarafından dövülen lise öğrencisi Y.Ç. (14), eve gidip durumu babası Y.Ç.’ye (39) anlattı. H.H.K. ile öfkeli bir şekilde evine gelen 3 kişi arasında başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Av tüfeğiyle vurulan lise öğrencisi Yahya Ç. ölürken, babası ise ağır yaralandı. Olayın ardından 14 yaşındaki lise öğrencisini öldüren katil zanlısı H.H.K. kaçarak kayıplara karıştı.
Olayın zanlısının bulunması için çalışma başlatan Denizli Emniyet Müdürü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, H.H.K.’yi Çal ilçesinde bir gazinoda yakaladı. Sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne getirilen H.H.K., dün ifadesinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edildi.
Zanlının daha önce de cinayetten cezaevine girdiği, serbest kaldıktan sonra da uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle tutuklanıp denetimli serbestlikten tahliye edildiği belirtildi.