Denizli’nin Sarayköy ilçesinde yapılacak olan deve güreşler için Sarayköy Belediyesi ilginç bir etkinliğe imza attı. Deve güreşler için vatandaşları etkinliğe davet etmek isteyen Sarayköy Belediyesi, güreşecek olan develeri Bayramyeri Meydanı’ndan Çınar Meydanı’na yürüttü. 
Yol boyunca develer vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Bir çok kişi develerin fotoğrafını çekmek için çaba gösterirken, bazı gençler develerle özçekim yaptı. Develer anayol üzerinde ilerlerken, yanlarından geçen otobüslerdeki vatandaşlar da develeri meraklı gözlerle izledi. Otobüsler kırmızı ışıkta beklerken, develerin yürümesi de ilginç görüntüler oluşturdu.
Develeri, yürüyüşlerinin ardından Çınar Meydanı’nrda Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş karşıladı. Develerle fotoğraf çekilen Başkan Özbaş, herkesi deve güreşlerine davet etmek için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Özbaş, "Deve güreşi yüzlerce yıllık gelenek. Denizli Çınar Meydanı buna ilk kez şahit oluyor. Denizlili vatandaşlarımıza deve güreşlerini tanıtmak ve bu geleneği hissettirmek istedik. Vatandaşlarımız hem şaşırdı, hem de ne olduğunu anlayamadı. Bu kültür çok önemli bir kültürdür. Biz de bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasını istiyoruz" dedi.
Vatandaşlar da develeri Çınar Meydanı’nda gördükleri için çok şaşırdıklarını söylediler.