Denizli’de Delikliçınar Meydanı’nda bulunan eski Çınar Polis Merkezi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Denizli’de binaların yıkımı başladı. Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çınar Polis Merkezi olarak kullanılan binanın yıkımına dün gece geç saatlerde başlandı.
Depreme dayanıksız olduğu belirtilen polis merkezi bir süre önce boşaltılmıştı. Boşaltılan polis merkezinin 17 Ağustos’ta yıkılması beklenirken, yıkım dün gece geç saatlerde gerçekleşti. İş makinelerinin başlattığı yıkım için çevrede güvenlik önlemleri alınırken, polis merkezi büyük bir dikkatle yıkıldı. Sabah saatlerinde işe giden vatandaşlar binanın yıkılmış olduğu görünce şaşkınlık yaşadı. Binanın yıkım işi biterken, kısa sürede molozların da binanın olduğu yerden taşınması başlayacak.
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün yıkılan binanın yerine yeni bir bina yapacağı ve binanın eğitim ve sosyal etkinlikler için kullanılacağı belirtildi.