Kamu-Sen Denizli İl Temsilciliği üyeleri, Çin'in Doğu Türkistan’da yaptığı zulmü protesto etti.
Çınar Meydanında yapılan eyleme; Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Turgay Demirtaş, MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, Denizli Ülkü Ocakları, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Basın Açıklamasından önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  Grup adına konuşma yapan Demirtaş,  "Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan'dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır. Ramazan ayında, Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken Hükümet yaşanan dramı görmezlikten gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. Kimsenin gözlerini kapatmaya hakkı yoktur" dedi.

"DANTELLİ KEFENLERLE YOLA ÇIKANLAR NEREDESİNİZ?"

Demirtaş, "Doğu Türkistan’da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur. Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman’dır.Mesele insan olmaksa Türkler de insandır.Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oya tahvil etmek için “Yeni Osmanlıcı” kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz? Haydi çıkın ortaya; bir ses verin Allah aşkına! Kayıp vatanın çilekeş evlatları, kardeşlerimiz! Saltuk Buğra Han, Dilşad Sultan, Osman Batur, Kaşgarlı Mahmud, Yusuf Has Hacib, Ahmet Yüknek, Yusuf Alptekin hepinizden özür dileriz. Ata yurdumuza sahip çıkamadık. Emanetiniz vardı bizlere;Canınız, malınız, namusunuz! 150 yıldır Türkistan’ın çığlığı duyulmadı Batı’da. Nedense işine gelen her olayda ayağa kalkan Batı, konu Müslüman ve Türk olunca kör, sağır, dilsiz oluveriyor. Bugün Türkistan kan ağlıyor.Katil Çin’in namahrem eli Türk’ün ırzı üzerinde geziyor.Katil Çin’in namahrem eli ezanların sesini kesiyor.Bugün Türkistan kan gölü ve Batı Türk’ün kanı eşliğinde ayaklar altına alıyor insanlığı: susarak kusuyor içindeki kini!

"EY İNSANLIK! TAŞ MI KESİLDİNİZ, NEREDESİNİZ?"

Demirtaş, Basın açıklamasının devamında şunları söyledi:
"Kardeşlerimiz, gözyaşlarınızı silmeye ellerimiz uzanamıyorsa da bugün milyonlarca yürek, acını hafifletmek için atıyor Türkiye’nin dört bir yanında.Türkistan; çilekeş insanların güzel yurdu, Kürşad’ını bekliyor.Utanma Türkistanlı bacım!Size bu topraklarda toplantı yapacak yer vermeyenler utansın!Türkistan bayrağını salonlara sokmayanlar utansın! Vahşete sesini çıkaramayanlar utansın!Stratejik derinlik diyerek Türk milletini dipsiz kuyulara mahkûm edenler utansın! Ey yetkililer, ey sözde insan hakları savunucuları! Binlerce yıllık kadim Türk yurdunda, en temel insani değer olan inana saygı ayaklar altına alınıyor. Soydaşlarımızın ibadet etmeleri engelleniyor.Doğu Türkistan’da çocukların boynu bükük, minareler ezansız, camiler cemaatsiz kalmış durumda… Ey insanlık! Taş mı kesildiniz, neredesiniz? Kürsülerde aslan kesilen sözde dünya lideri, gerçekler karşısında süt dökmüş kedi mi oldun? Bir Türk olarak, sınırlarımız dışında kalan Doğu Türkistan’da yaşanan soykırım, Musul’da, Telafer’de, Suriye’de Türklerin yaşadığı bölgelerde yaşanan etnik temizlik ve dünyanın dört bir yanında soydaşlarımızın yaşadığı zulüm, yüreklerimizi yakıyor.  Dünyanın her yerinde Türk’e karşı girişilen bu saldırılar, tarihten Türk isminin silinmesi için çabalayan şer odaklarının bir planıdır. Beşikteki bebeklerin çığlığı, yüreklerimizi yakıyor.Binlerce yıldır Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı bu topraklardan sürülmesi, ırzlarının ayaklar altına alınması,  katledilmesi yüreklerimizi yakıyor. Türkmen kardeşlerimizin dünyanın uzak köşesinde yapayalnız bırakılması yüreklerimizi yakıyor."
Konuşmaların ardından Doğu Türkistan için sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.