Muğla'nın Marmaris ilçesinde arkadaşlarıyla girdiği iddia üzerine tırmanma yarışı sırasında ormanda kaybolan Elvan Kargın, 21 saat sonra bulundu. Aynı işyerinde çalıştıkları öğrenilen 7 kişilik grubun, zirveye çıkmak için çikolatasına iddiaya girdikleri ortaya çıktı.
        Marmaris Vergi Dairesi'nde çalıştıkları belirtilen 7 arkadaş, dün sabah çikolatasına iddiaya girip Marmaris Beldibi beldesi Gökbel mevkisindeki ormanlık alanda tırmanışa çıktı. Çikolatayı kazanmak için ormanın içlerine doğru ilerleyen ve birbirlerinden uzaklaşan gruptakiler, yollarını kaybetti. Birbirlerini de kaybeden grup üyeleri, AKUT’u arayıp kaybolduklarını bildirdi

        Gece saatlerine kadar aramaları sürdüren başta AKUT olmak üzere jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 6 kişiye ulaştı, grupta yer alan Elvan Kargın ise bulunamadı. Yağmur ve fırtınanın artması üzerine aramaya ara verildi. Sabah erken saatlerinde bölgeye Muğla merkezden takviye jandarma ekipleri ve arama kurtarma köpeği gönderildi. Kargın öğle saatlerinde arkadaşlarının da yardımıyla bulundu.

        Uzun bir gece geçirdiğini söyleyen Elvan Kargın, bir gazetecinin 'Bir daha deneyecek misiniz? sorusuna, "Kartal Gölü'ne gideceğiz." diye cevap verdi.

        Kargın, olayı şöyle anlattı: "Zirveye çıkacaktık. Çikolata vardı ucunda. Ben birinci olmak için çıktım. Ama arkadakiler çıkmayınca onları bekledim. İnebilirdim ama yerimden kıpırdamak da doğru değildi. Onlar da oraya geleceklerdi. Hava kararınca da orada kaldım. Biraz başım dönüyor. Stresli ve uzun bir gece yaşadım. Evde kızım var, onunla görüşeceğim.”

        112 Acil Sağlık ekiplerinin ambülansta müdahalede bulunduğu Kargın, kızı ile telefonla konuştu. Kargın'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.