BURSA (CİHAN)- Güzelyalı Siteler Mahallesi sakinleri, Mudanya Belediyesi’nin yürüttüğü Çiftlik Deresi Islah çalışmasının yarım kalmasından şikâyetçi oldu.
    Yağmurda taşarak sitelerde su baskınlarına neden olan derede, Mudanya Belediyesi tarafından bir ay önce ıslah çalışması başlatıldı. Yaklaşık 30 metre ilerleyen çalışma, yaklaşık 20 gündür durduruldu.
Mahalle sakinlerinden Özcan Korgan, ıslah çalışmasının, daha önce kamulaştırma yapılmadığı için vatandaşa ait araziye geldiği sırada durduğunu söyledi.
    Derenin yağmurlu havalarda siteleri sular altında bıraktığına dikkat çeken Korgan, şunları ifade etti: “Şuan çalışmalar durdu, her taraf toz içinde. İnsanlar camlarını açamıyor, evlerde hapis durumdayız. Bir parkımız vardı o da harabe bir şekilde. Yollar asfaltsız, sokaklar kedi köpek dolu. Mahallemiz sanki savaş görmüş gibi. Çalışmaların bir an önce bitirilmesini istiyoruz.”
    Mahalle Muhtarı Şakir Çelebioğlu ise bölgeye 2 metre derinliğinde 4 metre genişliğinde dere yapıldığını belirterek, “Mudanya Belediyesi, mahallemizin çok önemli bir sorununu çözmeye çalışıyor. Şu an çalışmalar durdu ancak en kısa zamanda buradaki çalışmaların bitirileceğini düşünüyoruz.” dedi.
CİHAN