Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nde halı saha ve bilim fuarı açılışına katıldı. Burada öğrencilere seslenen Başkan Subaşıoğlu, 10 okula portatif yüzme havuzu kuracaklarını,5. Sınıfı bitiren 5 bin öğrenciye bisiklet hediye edeceklerini ve ilçe sınırları içinde bulunan okulların neredeyse tamamına halı saha yapacaklarını söyledi. 
Merkezefendi Belediyesi teknik projelerinin yanı sıra sosyal projelerini de hayata geçirmeye devam ediyor. İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nde halı saha yaptıran Merkezefendi Belediyesi, törenle sahanın açılışını gerçekleştirdi. Okul bahçesindeki açılış törenine Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğrencilere çok çalışmaları gerektiğini öğütlerken, eğitime katkılarından dolayı Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na teşekkür etti. 
Öğrencilere 3 müjde!
Ardından kürsüye çıkan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise, Merkezefendi ilçesi sınırları içinde yaşayan öğrencilere 3 müjdesinin olduğunu söyledi. Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak teknik projelerin yanı sıra sosyal projelere de büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde tamamladığımız obezite projesinde İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi bizlere büyük destek oldu. Eğitime destek veriyoruz  ama aynı zamanda okullarımızdan ve milli eğitimizden büyük destek alıyoruz. Bu nedenle okulumuza teşekkür ediyorum. Bugün burada halı sahamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki bir yıl içinde ilçe sınırları içinde birçok okula halı saha yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki temmuz ve ağustos aylarında ilçemizdeki 10 okulumuza portatif yüzme havuzları kuracağız. Yine ilçemizde 5. Sınıfı bitiren tüm öğrencilerimize bisiklet hediye etmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren de bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bilim fuarımız ve halı sahamız hayırlı olsun” dedi. 
Protokol, halı saha açılışının ardından, yine açılış için bilim fuarına geçti. Açılışın ardından standları gezen protokol üyeleri, öğrencilerle sohbet ettiler.