Günlerdir alanda incelemelerde bulunarak üreticilerin dondan gördüğü zararları rapor haline getiren, Bakan Zeybekci ve Başbakan Davutoğlu’na ileterek çözüm arayan AK Parti’nin Mehmet ağabeyi Mehmet Yüksel, yaptığı çalışmaların sonucunu mitingde gördü.

Bakan Zeybekci’nin konuyu başbakanlığa taşımasıyla AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Denizli mitinginde müjdeyi verdi. Denizli’de geçtiğimiz aylarda meydana gelen don olaylarından zarar gören üreticilerin zararlarının verilecek bir destekle karşılanacağını söyledi.

YERİNDE İNCELEME YAPMIŞTI

Nisan ayında Çal, Çivril ve Bekilli İlçelerinde çok büyük hasar yaşanmasına neden olan don olayının ardından Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ile birlikte bölgeye giden AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, bazı incelemelerde bulunmuştu. Don olayının çok fazla hissedildiği bölgelerde üreticilerle görüşen ve birinci ağızdan sorun ve istekleri alan Yüksel, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından hükümetin gerekli çalışmaları yapacağını açıklamıştı.

BAKAN ZEYBEKCİ EL KOYDU

Her fırsatta Denizli’nin ve bölgenin sorunları ve yakından ilgilenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, don olayının yaşandığı bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederek hükümet nezdinde girişimde bulundu. Onun bu girişimleri kısa bir süre içinde sorunun çözümünde etkili oldu. Denizli’nin derdi ile dertlenen Bakan Zeybekci ve Mehmet Yüksel’in bu girişimleri neticesini dün verdi. Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Denizli mitinginde konuya ilişkin açılamalarda bulunarak üreticilerin yüreklerine su serpti.

DAVUTOĞLU MÜJDEYİ VERDİ

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, mitingde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Nisan ayında Çal, Çivril ve Bekilli İlçelerinde çok büyük hasar yaşanmasına neden olan don olayının farkındayız. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin konu ile ilgili hassasiyetini de çok iyi biliyoruz. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı konu ile ilgili çalışmasını başlattı. Denizli’de dondan zarar görmüş çiftçilere gerekli destek verilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.