Antalya’nın Serik ilçesi Gebiz beldesinde çiftçiler, arazi sulama bedelinin yüksek olduğunu iddia ederek Gebiz yolu üzerinde eşekli eylem yaptı. Gebizli çiftçiler arazi sulama bedelinde indirim yapılması yönünde yetkililerden yardım istedi.
Gebiz beldesinde çiftçilik yapan bir grup köylü, Aksu Sulama Birliği’nin tarım arazilerini sulama bedeline yüksek fiyat uyguladığını iddia ederek eylem yaptı. Çiftçilikle geçimini sağlayan köylüler sulama birliğinin uyguladığı fiyat politikasının keyfi olduğunu ve bu nedenle çiftçinin tarım yapamaz hale geldiğini söyledi.
Çiftçiler adına açıklama yapan Gebiz Yunuslar Mahallesi Muhtarı Fikri Şimşek, köylülerin derdini anlatacak kimse kalmadığını, Aksu Sulama Birliği’nin sulama karşılığı aldığı hizmet bedelinin köylülerin belini büktüğünü ifade etti.

EŞEĞİMLE SU TAŞIYACAĞIM
Fiyatların fahiş olduğunu ve kullanmadıkları suyun parasını ödediklerini söyleyen Muhtar Fikri Şimşek, şöyle konuştu: “2012 yılında dönüm başı sulama bedeli 4 TL iken bugün 35 TL oldu. Bu fiyat artışı belimizi büktü. Bu araziler boş kaldı tarım yapamıyoruz. İddia ediyorum, 7 bin dönüm arazi bu nedenle atıl vaziyette. Bu sorunumuza çözüm bulunmazsa bu eşekle su taşıyarak arazileri sulayacağım.”
Eylemlerin ardından çiftçiler olaysız dağıldı.