Denizli’de tarım ve hayvancılıkta dev bir birleşme yaşanmış  9 adet oda ve birlik “Denizli Tarım ve Hayvancılık Platformu” adında birleşerek güç birliğine gitmişti. 
Denizli Merkezefendi Ziraat Odası, Denizli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği, Denizli Süt Üreticileri Birliği, Denizli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği, Denizli Hayvancılık Kooperatifleri, Denizli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Denizli Veteriner Hekimler Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi;  Denizli Tarım ve Hayvancılık Platformu adıyla artık bir çatı örgüte sahip olmuştu. Platformun kurumuş amacı ise, daha güçlü bir yapıyla sektörün önünü açacak, sorunlarına çözüm arayacak, tek ses olarak güçlü bir lobi faaliyeti yürütecek olması. 

BÜYÜKŞEHİRE SİTEM ETTİLER

 50 bini bulan üye sayısı ve aileleriyle birlikte 200 bin kişi gibi dev bir topluluğu  temsil eden platform, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde platforma üye olan oda ve birlik başkanlarının katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının ana konusu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan oldu. Platform Dönem Sözcüsü Mehmet Ali Uzakgider, platform olarak kendilerini tanıtmak, Büyükşehir sürecinde tarım ve hayvancılıkla ilgili hususları, talepleri ve ihtiyaçları aktarmak amacıyla 14 Mayıs 2014 tarihinde Başkan Zolan’dan randevu talep ettiklerini ancak kendilerine randevu verilmediğini aktardı. Bu durum nedeniyle aktaracakları bilgiyi ve talepleri,yaşanılan sıkıntıları basın toplantısıyla duyurmak için toplantıyı düzenlediklerini belirten  Uzakgider, “Başkada çaremiz kalmadı” diyerek platform olarak sitemlerini de aktarmış oldu. 

NE İSTEDİLER?

Yapılan toplantıyla adrese teslim  açıklamada Uzakgider, şu ifadelere yer verdi, “Yeni oluşturulan Pamukkale ve Merkezefendi Belediyelerinin ‘Emirler ve Yasaklar’ adı altında yayınladıkları yönetmeliklerde il merkezi ve bazı mahallelerde hayvancılık işletmelerine hiçbir alternatif göstermeden kısıtlamalar, bazılarında da tamamen yasaklama getirmişlerdir. Merkeze yakın yerlerde hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçilerimiz hem kendi hem de çevrenin ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Bu yönetmeliğin uygulandığı alanda hayvansal üretim yok olacaktır. Ayrıca ilimizin diğer ilçe belediyeleri de bu yola gidebilirler. Bu durum ilimizin hayvancılığına çok büyük zarar verecektir. İlimiz 376.738 hektar alanda her türlü bitkisel, 250 bin büyükbaş, 600 bin küçükbaş, 3,5 milyon başkanatlı, 90 bin kovan arı, 28 adet su ürünleri işletmesiyle hayvansal üretimin yapılabildiği toprağı ve insanı ile üretip önemli ölçüde ihracat yapabilen bir yerdir. Böyle bir ilde yeni çıkarılan büyükşehir yasasına göre kurulan Denizli Büyükşehir Belediyesi, artık ilimizin en ücra köyüne kadar sorumludur. Nüfusunun yarıyayakını kırsalda yaşayan ve tarım ve hayvancılıkla geçinen ilimiz, büyükşehir belediyesi bünyesinde planlayıcı,yönlendirici ve destekleyici bir Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı kurulmalıdır. Ve en önemlisi kanunda da yeri olduğu şekliyle Büyükşehir Belediyesi, belediye bütçesinin en az yüzde 1’luk bir kısmını tarım ve hayvancılığa ayırması gerekmektedir.”