İZMİR (CİHAN)- CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, seçim öncesi düzenlenen bir toplantıda kendisine hakaret eden CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında ceza davası açacağını ve hukuki tüm zeminlerde hakkını arayacağını açıkladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili bilgilendirildiğini belirten Susam, parti içinde disiplin mekanizmasıyla ilgili sürecin işlemesi için girişiminin olacağını da kaydetti. Susam, "Söylenen tüm sözleri kötü söz olarak telakki ediyor ve reddediyorum" şeklinde konuştu.
İzmir'de seçim öncesinde, CHP İl Başkanlığı tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, kameralar önünde birbirine girmişti. Sinirlenerek toplantıyı terk eden Kocaoğlu, "Sen kimsin? Manyak. Seni aday yapanın Allah cezasını versin" diyerek Susam'a hakaretlerde bulunmuştu. CHP'li vekil Susam, Kordon Otel'de düzenlediği basın toplantında, suskunluğunu bozarak yaşanan olayın perde arkasını anlattı. Susam, kendisine hakaretlerde bulunan Başkan Kocaoğlu'na ceza davası açacağını ve hukuki tüm zeminlerde hakkını arayacağını söyledi. Susam, "Ben öncelikle bu olayda benim kişilik haklarıma bir saldırı olduğu için, bu kişilik haklarıma karşı olan saldırıya hukuki bir süreç başlatıyorum. Bu parti içi bir mücadele değil. Kişisel haklarıma ve bu kişisel haklarıma yapılan saldırının hukuki bir müdahalesi vardır. Bu mesele kişisel bir meseledir, siyasal mesele olmamalıdır" dedi.
Seçimler öncesinde, Aziz Kocaoğlu ile aralarında geçen olay nedeniyle ilgili de ilk kez konuşan Susam, iddia edildiği gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplantıda Başkan Kocaoğlu'na yönlendirme bir soru sordurtmadığını ifade etti. Toplantının daha verimli geçmesi için Kılıçdaroğlu'nun masasına giderek İzmirli gazetecileri tanıyan milletvekili olarak kendisinin de onayını alarak mikrofonu yönlendirmeyi gerekli gördüğünü, buna İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Ali Ekber Yıldırım ile Sabah Gazetesi temsilcisi Ünal Ersözlü'nün şahit olduğunu, mikrofonla birlikte soru göndermediğini anlatan Susam, ''Beni son derece üzen bir olaydı. Milletvekili ile belediye başkanının kavgası yoktur. Ben herhangi bir kavganın tarafı değilim tam tersi bu olayın mağduruyum. Hiç hak etmediğim yaşamak istemediğim, hiç duymak istemediğim sözlerin muhatabı olmaktan çok üzgünüm. Orada hiç sesimi çıkarmadım, sakince olayı izledim. Yaşanan olayla ilgili genel merkezimiz gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Bu konuda genel başkanımız bilgilendirildi. Daha sıcak bir dönemdeyiz. Süreç işleyecektir. Hukuki tüm zeminlerde hakkımı arayacağım. Tazminat davası açmayacağım, ceza davası açacağım. Bu tamamen kişisel bir davadır. Siyasi değildir" diye konuştu.
Seçim öncesi böyle bir tartışmanın tarafı olmamak için konuşmadığının altını çizen Susam, "Söylenen tüm sözleri kötü söz olarak telakki ediyor ve reddediyorum" şeklinde konuştu. Susam, olayın ertesi günü İzmir'e gelen Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu ve olayı anlattığını ifade etti. Seçimin ardından ortaya çıkan kurultay istekleri ve genel başkanlık tartışmalarını doğru bulmadığını da kaydeden Susam, her türlü eleştirinin parti içi kurumlarda yapılması gerektiğini belirtti.

OLAYIN GEÇMİŞİ
CHP İl Başkanlığı tarafından genel seçimden önce düzenlenen ve 25 milletvekili adayının katıldığı toplantının başlamasına dakikalar kala, aynı masada yan yana oturan Kocaoğlu ile Mehmet Ali Susam arasında sert bir tartışma yaşanmıştı. Hakaretlerde bulunan Kocaoğlu, toplantıyı terk etmişti. Başkan Kocaoğlu ile Milletvekili Susam'ı karşı karşıya getiren olayın başlangıcının, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, 8 Haziran'da İzmir'de düzenlediği toplantıda bir gazetecinin sorduğu soru olduğu ortaya çıkmıştı. Yerel bir televizyonunun haber müdürü, İzmir'in pis koktuğu hakkında bir soru yöneltmiş, Kocaoğlu da sinirli cevap vermişti. Toplantı çıkışında Kocaoğlu'na yakın çevresi, soruyu Mehmet Ali Susam'ın sordurduğunu söylemiş ve ikilinin araları açılmıştı. O toplantıdan 2 gün sonra Susam'la yan yana gelen Başkan Kocaoğlu, sinirlerine hakim olamayarak, "Utanmıyor musun? Sen bana hesap soracak adam mısın be? Manyak. Delirtinceye kadar uğraşıyorsunuz. Sen bana hesap soracak adam mısın lan? Terbiyesize bak ya. Benim adım Kocaoğlu, sen benden hesap soramazsın. Senin ne mal olduğunu hepimiz biliyoruz. Sen kimsin ki benden hesap sormaya kalkıyorsun? Partiyi ve İzmir'i ne hale getirdiğiniz ortada. Seni listeye yazanın... Hakkındaki dosyaları biliyoruz. İkimizin hakkında da dosyalar var, bunların ne olduğunu ortaya koyalım" şeklinde ağır sözler sarf etmişti. CİHAN