İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Karabağlar ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Ayvalık’ın Cunda yarımadasındaki yazlığının yakınındaki yeşil alanı, belediye imkânlarıyla onarılmasını sağladı. Yazlığın bulunduğu sitenin karşısında yer alan bölgeye çocuk oyun parkı kuruldu. Belediyeye ait kamyonlarla gönderilen malzemeler arasında oturma bankları da yer alırken kilometrelerce öteye yeşil alan düzenlemesi yapıldı. Alanın kenarlarına ise spor malzemeleri yerleştirildi. İzmir’den yola çıkan araçları takip eden AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı, dedektif gibi iz sürerek durum ortaya çıkardı. Karabağlar Belediyesi’nin Ayvalık’ta yaptığı çalışma, krize sebep oldu.
İçi malzeme dolu damperli kamyon ve çift kabinli kamyoneti İzmir’den Ayvalık’a kadar takip ettiklerini belirten AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, uygulamaya tepki gösterdi. Başkan Kürüm’ün yaptığının siyasi etiğe sığmadığını vurgulayan Uçar, Karabağlar’da mahalle muhtarlarının park talepleri varken ve bunlara cevap verilmezken Ayvalık’a araç gönderilmesini anlayamadıklarını söyledi. Uçar, “Sıtkı Kürüm, önce ilçenin yeşil alan ve park sorunlarını çözsün. Ayvalık’ta yapılan çalışmayla ilgili meclis kararı bile yok. Belediye Başkanı'nın yazlığının bulunduğu yerin belediye tarafından düzenlenmesi konusunda haksızlık yapıyor. Halk, zamanı geldiğinde gereken cevabı verecektir.” dedi.
Olayı doğrulayan Başkan Sıtkı Kürüm ise bank ve oyun parkı malzemelerini Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in talebi üzerine gönderdiğini söyledi. Kürüm, “Ayvalık’a giden malzemeleri, yazlığımın bulunduğu sitenin yeşil alanına gönderdim. Bu sadece benim değil, diğer vatandaşların da kullandığı bir yer. Bana özel olarak yapılmadı. Zaten malzemeleri kendimiz yapıyoruz. Satın almadığımız için maliyeti bin 500 lirayı geçmez. Eleştirileri anlamakta zorlanıyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN