Denizli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanları, Cumhurbaşkanlığı için aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini açıkladı. 
CHP ve MHP’nin çatı adayı olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu’na CHP’nin Denizli’de görev yapan ilçe başkanlarından destek geldi. Tüm ilçe başkanlarının imza attığı açıklamayı Pamukkale ilçe başkanı Osman Tabu yaptı. Tabu açıklamada şöyle dedi: 
"Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, kişisel ve akademik yetkinliği, ülkemizi bugüne değin temsil etmiş olduğu diplomatik misyonlardaki başarılı hizmetleri, eğitimi ve dünya siyasetindeki süreçlere hakimiyeti nazara alındığında parlamenter demokratik sistemdeki Cumhurbaşkanlığı Makamını layıkıyla dolduracak özgün bir Anadolu evladıdır. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi Denizli örgütünde görev üstlenmiş ilçe başkanları olarak bizler Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisince ve İl Başkanlarımızca da benimsenmiş olan Genel Başkanımızın iradesini sahipleniyor ve kararını destekliyoruz."
Tabu, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İlçe Başkanları olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Genel Merkez yöneticilerinin yoğun çabalarıyla gelişen süreçte Cumhurbaşkanlığı makamı için adaylığı hem siyasal partilerce hem de Türkiye'deki pek çok sivil toplum örgütünce güçlü şekilde desteklenen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının, demokrasiye, çoğulculuğa, özgürlüğün, Anayasaya ve hukuka bağlılığın bir kapısı olduğuna olan inançları ile seçim sürecinin başarılı ve koordineli bir şekilde yönetilmesi ve nihayet başarıya ulaşması için gayret göstereceklerini de sözlerine ekledi.