CHP İl Örgütü üyeleri, 17 ve 25 Aralık’ta gerçekleşen operasyonların ardından başlatılan yolsuzluk soruşturmasına takipsizlik kararını protesto için Adalet Sarayı’na siyah çelenk bırakıp oturma eylemi yaptı.


 Geçen yıl 17 ve 25 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonların ardından dört bakan istifa etmiş ve konu ülke gündemine oturmuştu. Konuyla ilgili sürdürülen soruşturmaya geçen hafta takipsizlik kararı verilmesine CHP’den tepki geldi. CHP Denizli İl Başkanlığı üstüne ‘Adalet Kara Günü’ yazan çelengi, Denizli Adalet Sarayı kapısına bırakarak oturma eylemi yaptı. Eyleme CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Merkez Efendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve yaklaşık 100 CHP’li katıldı.
Gerçekleştirilen operasyonların ülke gündemini sarstığını belirten CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Yaşanılan olaylardan sonra karanlık bir el devreye girmiştir. Dosyayı açığa çıkaran polislerin yerleri değiştirilmiş, savcılar görevden alınmıştır. Yerine gelen savcılar ise bu dosyalara takipsizlik kararı vermiştir. Bu olay halkın vicdanında asla aklanmayacaktır" dedi.