CHP Muğla İl Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra şehitler için lokma döktürdü. Kurşunlu Cami önündeki Havuzlu Park'ta düzenlenen etkinliğe CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, merkeze bağlı belde belediye başkanları, gençlik ve kadın kolları mensupları, şehit aileleri ve çok sayıda partili katıldı.

İl Başkanı Öztürk, meydanda yaptığı açıklamada, "Onlar bu topraklar için öldüler. Onlar bizim huzurumuz için öldüler. Bizim çocuklarımızın yarınları için öldüler. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Kurtuluş Savaşı sonrası şehit olan tüm halkımıza buradan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Ailelerine sabır diliyoruz. Biz şehitlerimiz sayesinde buradayız ve onlar sayesinde bugün rahat yaşıyoruz ama bazıları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile halkımızın arasına set koymak, halkımızı liderimizden uzaklaştırmak istiyorlar." dedi.

CHP Muğla Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Ersöz ise şunları söyledi: "Siyasi iktidar, Suriye'deki rejime şekil verme iddiası ve içeride açılım adıyla sürdürdüğü ayrıştırıcı politikasıyla olayları içinden çıkılmaz hale getirdi. Sorun, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını tehdit eder hale geldi. Ülkemiz, karanlık günlerle karşı karşıyadır. Her gün bir ailenin ocağına evlat acısı düşmektedir. Başta son günlerde artan terör saldırıları sonucunda şehit düşen güvenlik güçlerimiz, tüm sivil vatandaşlarımız ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve yüce milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası ve üniter devlet yapısını, yüce milletimizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yönelik her türlü saldırı ve terörün şiddetle karşısında olduğumuzu belirtiyor, milletimizi derin acı ve üzüntüye boğan terörün bitirilmesi için alınacak her türlü somut tedbiri destekleyeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz."