Denizli'de 17 yıl İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı'nın yanı sıra Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve CHP İl Başkanlığı yapan emekli inşaat mühendisi Salih Basmacı, dün sabah Çamlık Mahallesi 41 Evler Sitesi'nde kurban kesimini yapıp, kahvaltısını ettikten sonra kalp krizi geçirdi. CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın babası olan Salih Basmacı, kaldırıldığı Servergazi Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SHP'den milletvekili adayı olan ancak tercihli sistem nedeniyle milletvekili seçilemeyen Salih Basmacı için bugün CHP İl Başkanlığı'nda tören düzenlendi. Melike Basmacı ve ailesini acı gününde; CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ile çok sayıda partili yalnız bırakmadı.

Törende konuşan Melike Basmacı, milletvekili adayı olmadan önce babasıyla konuştuğunu belirterek, "Bir evlat için en onurlu ve en zor görev bu galiba. Hepimiz bir şekilde babamın hayatıyla kesiştiniz. 2011 yılında babama gittim, ön seçim var, milletvekili adayı olacak mısın, olmayacaksan ben olacağım dedim. 'Kızım ben olmayacağım ama milletvekilliği zordur' dedi. 'Tanıdığına tanımadığına, dövene de sövene da partilim deyip sahip çıkabilecek misin' dedi. 'Kızın evde hasta yatarken başkasının çocuğunun törenine katılabilecek misin' dedi. '24 saat düşün' dedi. Aday olacağımı söyleyince 'sana üç şartım var' dedi. 'Birincisi yapamayacağın hiçbir şey için söz vermeyeceksin, başarısız desinler yalancı demesinler. İkincisi akçeli işlere girmeyeceksin, kimsenin parasında gözün olmayacak, üçüncüsü ömür boyu partinden vazgeçmeyeceksin'. Sizler bana babamın emanetisiniz. Bu bayrak bu rozet bana babamın emaneti. Artık hepiniz benim babamsınız" diye konuştu.

Ulu Cami'de cenaze namazı öncesi milletvekili Melike Basmacı ve annesi Mehpare Basmacı, taziyeleri kabul etti. İkindi namazından sonra kılınan cenaze namazını, Melike Basmacı, erkelerle birlikte en ön sırada saf tutarak kıldı. Basmacı, sürkli gözyaşı döktü.

Cenaze törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP TBMM Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Özgür Özel, Ankara Milletvekilleri Murat Emir ve Necati Yılmaz, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Denizli Milletvekili Kazım Arslan, İl Başkanı Teoman Sancar ile belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından Salih Basmacı'nın cenazesi Servergazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.




DHA