CHP'nin sanayici ve hukukçu kimliği ile bilinen Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Boydak ailesine yönelik yapılan uygulamaların dünyanın hiç bir yerinde olmadığını belirterek operasyonlara tepki gösterdi. Arslan, hükümetin muhalif sanayici işadamlarına uyguladığı baskı ve kayyım uygulamasının kötü bir yol olduğunu, siyasi iktidar değiştiğinde aynı hukuksuzlukların alışkanlık haline gelebileceğini bir an önce bundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

CHP'li vekil, "Çünkü bu sadece onların şahsında gerçekleşen bir soruşturma ve gözaltılar değil, aynı zamanda da diğer sanayici ve işadamlarına baskılamak ve gözdağı vermek için yapılan bir uygulamadır. Ülkede böyle davranışlarla, böyle işlem ve tutuklamalarla, haksız yere insanların gözaltına alınmalarıyla, sanayici ve işadamlarını dizayn etmek mümkün değildir. Onlara yapılan her bir kötü muamele, hukuksuz bir muamele, sanayici ve işadamlarına moral olarak çökerten ve iş kaybına, üretim kaybına, yatırım kaybına, ihracatın da azalmasına neden olan bir tutumdur. Türkiye'nin yatırıma, üretime istihdama ve ihracata çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde, işadamlarına ve sanayicilere böyle tutuklamaların, gözaltıların, haksız ve hukuksuz uygulamaların yapılmış olmasını kesinlikle bir işadamı olarak uygun bulmuyorum. Bunları kınıyorum." diye konuştu.

"KENDİ İMKANLARIYLA BİR YERE GELEN İŞADAMLARININ MALLARINI ALMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR"

Yapılan operasyonlarla işadamlarının artık can ve mal güvenliğinin kalmadığını dile getiren Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir haksız uygulama, insanların hem hayatını karartma hem de malına el koyma uygulaması kesinlikle yoktur. Şimdiye kadar bu insanlar kendi imkanlarıyla, çalışmalarıyla bir yere gelmişse kendini bir imkan sahibi etmişse bunu yok etmeye elinden almaya kimsenin hakkı yoktur. Böyle davranışlarda bundan sonra Türkiye'de hem mal, hem can güvenliğinin olmadığını yaşam güvencesinin, özgürlüklerin olmadığı kaotik bir ortama doğru ülkeyi sürükleme girişimidir. Bunu hükümetin siyasi iktidarın gözardı etmeden ülkeyi özgürce yatırım yapabilen, çalışılabilen rahatlıkla huzur içinde adaletli bir ortam içinde yaşayabileceği bir düzeni sistemi kurmak zorundadır. Bunu yapmazsa Türkiye çok büyük kayba uğrayacaktır. Nitekim hem dıştan gelen yatırımlar hem de içteki yatırımlar böyle bir kaotik ortamda durmuş vaziyettedir. Bunun ceremesini sadece Türk halkı değil hükümette bunun bir gün cezasını görecektir." 


'HÜKÜMET KÖTÜ BİR YOL AÇTI, RÖVANŞİST BİR YAPININ DA OLUŞMASINA NEDEN OLACAK GİRİŞİMLER'

Operasyonların ardından muhalif işadamlarının şirketlerine kayyım yoluyla el koyma girişimini de değerlendiren Arslan, "Hükümet kötü bir yol açtı. Bugün siyasi iktidarda AKP var yarın başka bir iktidar işbaşına geldiğinde bu Türk haksızlık ve hukuksuzlukların ve bu uygulamaların Türkiye'de alışkanlık haline getirilmesine ve insanların bu yönde bir intikam hissiyle bir öç alma etkisiyle rövanşist bir yapının da oluşmasına neden olacak davranış ve girişimlerdir. Tehlikeli bir uygulamadır. Bir an önce bu tür uygulamalardan bu siyasi iktidar vazgeçmelidir." şeklinde konuştu.