Demirci, kitapçığı psikolog, avukat ve eğitimci bir ekiple incelediklerini belirterek, "Namlusunu kendi halkına çevirmiş askeri araçların görüntülerinin yer aldığı kitapçıkların, bu görüntüleri tam olarak kavrayamayacak yaştaki çocuklarımıza dağıtılması çocuklarımızın ruh sağlığı açısından sakıncalıdır" dedi.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında yeni eğitim öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Eğitim öğretim yılının başlangıcında ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilere 15 Temmuz Şehitlerini Anma kitapçığı dağıtıldığını söyleyen Sedat Demirci, "Ülkemizin 15 Temmuz darbe girişimiyle çok vahim bir tehlikeyle karşılaştığını, kendini bilmez alçaklara karşı Atatürk'ün askerlerinin, Ömer Halisdemirler'in, duyarlı halkımızın nasıl karşı koyduğunu biliyoruz. O uğursuz gecede 241 insanımızı kaybettik, şehit verdik acıları sımsıcak kalbimizde duruyor. Ancak biz büyükler, ruhumuzda derin yaralar açan bu günlerden en az büyükleri kadar etkilenen, belki de darbe girişiminde yakınlarını kaybeden, travma yaşayan çocuklarımızı süratle normale döndürmeye çalışma çabası içindeyken daha bu travmadan kurtulamamış küçücük çocuklarımıza içinde o geceden kalan, kendi halkına namlusunu doğrultmuş askeri araçların, ülkemizin onuru TBMM'nin ve diğer bazı binaların bomba ile patlatılmış hallerinin, devrilmiş araçların görüntülerinin de bulunduğu bir kitapçık dağıtıldığını öğrendik. Aynı kitapçıkta ilk ve orta öğretim çağındaki bir çocuğu güvensizlik, korku ve şiddet eğilimi duygularına sevk edecek elleri silahlı karanlık adamlar, yüreğimizin tam ortasına dayanan namlular, ne çok öldük yaşamak için gibi karanlık, korkutucu ibarelerin bulunduğunu tespit ettik" dedi. 

ÖĞRENCİLERİN RUH SAĞLIĞI İÇİN SAKINCALI

Psikolog, eğitimci ve avukattan oluşan uzman bir ekiple kitapçığı incelediklerini belirten Demirci, "İktidarın 14 yıldır sürdürdüğü yanlış ve öngörüsüz politikaları nedeniyle her gün şehit haberleri gelen ülkemizde, tüm aileler yetişkinleri dahi bunalıma, derin üzüntüye ve öfkeye sevk eden bu haberleri çocuklarına izletmemeye çalışırken, namlusunu kendi halkına çevirmiş askeri araçların görüntülerinin yer aldığı kitapçıkların, bu görüntüleri tam olarak kavrayamayacak yaştaki çocuklarımıza dağıtılması çocuklarımızın ruh sağlığı açısından sakıncalıdır. Çocuk bu görüntülerden aldığı görsel mesajla kendi askerine ya da ordusuna dahi güvenemeyecek, kendisini güvensiz hissedecek, korku dolu bir psikolojiye itilmektedir. Ülkemizin güvenlik teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kitapçıktaki bu fotoğraflarla kendisinden korkulur hale getirmek toplumu kendi ordusundan soğutma odaklı emperyalist politikalara istemeden de olsa araç olmaktır. Oysa biz, 15 Temmuz darbe girişiminin yarattığı travmayı derhal atmak ve çocuklarımızı süratle normal hayata adapte etmek zorundayız" diye konuştu.

İKTİDAR KENDİSİNİ KAHRAMAN İLAN EDEMEZ

İktidarı bilimsel ve laik eğitime davet ettiklerini söyleyen Demirci, "Çocuklarımıza vatan ve bayrak sevgisi aşılamak istiyorsanız, okunmasını yasakladığınız andımızın tekrar ve her sabah okutabilirsiniz. Atatürk ilke ve inkılaplarını, devrim tarihini, demokrasi ve insan haklarına saygıyı öğrenen, her sabah andını okuyan çocuklarımız zaten ileride vatanını seven, sevgi dolu çocuklar olarak yetişecek. Darbecilere de diktacılara da cuntacılara da göz açtırmayacaktır. Bu güzel Cumhuriyeti sonsuzluğa taşıyacaktır. Kandırıldığını, hata ettiğini ifade eden iktidar 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden kendisini kahraman ilan edemez ve etmemelidir. Artık yapılması gereken 15 Temmuz kitapçıkları dağıtarak bu alçakça saldırıda yakınını kaybeden, o geceyi iliklerinde hisseden ama acısı bir nebze soğumuş çocuklarımızın korkularını hortlatmak, acılarını dağlamak olmamalıdır. Psikolog ve pedagogların görüşlerine başvurulmadan ihmalkar ve acemice davranarak, korku ve güvensizlik havasına kaptırılan bir nesli daha kaybetmek istemiyoruz" dedi.