CHP İzmir Örgütü, Çeşme'den gelen istifa haberi ile bir kez daha sarsıldı. Üyelerin yüzde 80'inin imza attığı ön seçim talebinin bir yetkili tarafından çöpe atılacak kadar önemsenmediğini kaydeden CHP Çeşme İlçe Yönetim Kurulu, ilçe örgütünün başkan ve meclis üyesi belirlemesi sürecinde ötekileştirildiğini söyledi, istifa etti.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yerel seçimlerde belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi seçimi sürecinde yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren CHP Çeşme İlçe Başkanı Halil Saatli, başkan adayları belirlenirken uygulanan demokratik olmayan yaklaşımların yanı sıra meclis üyesi seçimlerinde de ilçe örgütünün yok sayıldığı hatta ilçe örgütünün ötekileştirildiği bir uygulama yapıldığını söyledi. Saatli, "Süreç içinde kendi partimizde yok sayılmamız sonucu ve partinin ilerlediği demokrasiden uzaklaşan doğrultuya tepki olarak istifa etme kararı aldık" dedi.
ÜYELERİN İMZALARINI ÇÖPE ATTILAR
"Biz demokrasiyi kendi içimizde yaşamadık" diyen Saatli, "Bin 700 üyemizin bin 350'si 'Ön seçim istiyoruz, demokrasi istiyoruz' diye imza attı. Partinin tüm yetkililerine imzaları ulaştırdık fakat partimizin üst konumundaki biri, sorduğumuzda imzaları çöpe attığını söyledi. Örgütü, üyeleri, Çeşme'deki seçmenini yok saydılar. Üyelerimizin yüzde 80'inin iradesini 'o kağıtla' birlikte çöpe attılar. Belediye meclis üyeleri seçilirken de hiçbir fikrimiz sorulmadığı gibi liste bildirilirken işlemler için Balçova örgütünden birini göndererek, açık açık örgüte, üyelere 'güvenmiyoruz' imasında bulundular" dedi.
ONLAR İÇİN ÖRGÜT YOKTU
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın süreç boyunca tutarlı olmadığını, yapılanın ayıp ve yanlış olduğunu vurgulayan Saatli, "Uzun süre ilçe başkanlığı yaptım. Hiçbir yere aday olmadım. Yegane amacım partinin bayrağını dik tutmak oldu. Fakat gelinen aşamada bizi 'partimin memuru' yaptılar. İlçe örgünün ve bölgede yaşayanları her aşamada yok sayıldığı, ötekileştirildiği, fikrinin önemsenmediği bir durumda ilçe başkanlığı ve yönetimini işgal etmenin doğru olmayacağını düşündük ve 11 yönetim kurulu üyesi arkadaşımla birlikte, yönetimden istifa etme kararını aldık" şeklinde konuştu.