CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, yeni yapılan hükümet konağına “Denizli Hükümet Konağı” tabelası asılmasına tepki gösterdi. Yurtseven, eski binaın üstünde “Türkiye Cumhuriyeti Denizli Valiliği” yazılı olduğunu belirterek, yeni tabelayla AK Parti iktidarı döneminde Atatürk ve cumhuriyetle ilgili değerlerin silinmeye ve yok edilmeye çalışıldığını iddia etti. Yurtseven, yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhuriyetin nimetlerinden yararlanarak iktidar olanlar, bugün cumhuriyet rejimine en büyük düşmanlığı yapıyor. Atatürk ve cumhuriyete bu öfke, kin ve nefret niye? Türkiye, bir ihanet komplosuyla karşı karşıya mıdır?’’ dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdışı bir yapıya dönüştürmesi çabaları olduğunu ve bunun adeta bir kampanyaya dönüştüğünü öne süren CHP Merkez İlçe Başkanı Yurtseven, “Asıl hedef, Atatürk ve cumhuriyettir. Tüm uygulamalar, halkımızı Atatürk’ten uzaklaştırmak, unutturmak ve cumhuriyeti işlevsiz hale getirmeye yönelik sinsi senaryoların bir parçasıdır.” diye konuştu. Konuyu Denizli Valisi Abdülkadir Demir’le görüştüklerini, tabelanın kendilerinden habersiz asıldığını ve yeni tabelada "Türkiye Cumhuriyeti" ibaresinin de bulunacağı söylediğini aktardı.

KANUNLARA GÖRE VALİ, HÜKÜMETİN TEMSİLCİSİ

5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9. maddesinde, valinin hukuki durumuyla ilgili, “Devletin ve hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her makamın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır.” ifadesi yer alıyor.