CHP Milletvekili Kazım Arslan'ın açıklaması şöyle: "Cumhuriyet Halk Partisinin Denizli İl Kongresini katılımlı ve şölen havasında gerçekleştirdik.

Kongreyi hazırlayan önceki İl Başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Kongreye katılan delegelerimizi ve partililerimizi de tebrik ediyorum.

Kongremiz her iki adayın demokratik şekilde yarıştığı bir seviyede geçmiştir. Seçimlerin blok halinde yapılmasına her iki İl Başkanı adayımız "evet" dediği gibi, delegelerimizin çoğunluğu da buna karar vermiştir.

Listelere yazılan isimlere gelince; çok değişik laflar edilmekte, şahsımın hak etmediği eleştiriler yapılmaktadır. Başka partilerin bayraktarlığını yapanlar ile üzerine vazife olan olmayan herkes bir şeyler söylemektedir.


Şunu açıklıkla söyleyeyim; 

Cumhuriyet Halk Partisi bir aile partisi değildir, şirket de değildir,kitle partisidir ve Türkiye partisidir. Partiye kaydı olan, çalışan, emek ve oy veren herkesin bu partide yeri vardır. Partiye oy vermeyenlerin, birilerinden aldıkları yanlış haberleri gerçekmiş gibi haber yapanların, iktidar partisinin yanlışlarını görmeyen ve yazmayanların partisi değildir. Gazetede ve televizyonlarında dedikodu haberleri yapanların partisi hiç değildir.

Bu parti benim de değildir,halkın partisidir.
Bugün Kazım Arslan milletvekilidir,yarın başka arkadaşlarım milletvekili olacaktır. Geçmişte partili ağabeylerim milletvekili olmuştur.
"Aile boyu siyaset" eleştirisine gelince; 
Yeğenim Mahinur Dingil 2009'dan beri kadın kollarında çalıştığı gibi, Sevindik'teki Halk Evi Şubesi'nde yıllarca ücretsiz eğitim vermiş bir hanımefendidir. Ayrıca geçmişte Merkezefendi ilçe yönetiminde de görev yapmış bir kişidir. Görevde iken yeniden seçilmiştir.

Damadım Avukat Aykan Demirkapı ise, Sayın Yıldırım Aycan'ın İl başkanlığındaki geçen seçimde disiplin kurulu üyeliğinde görev almıştır. Onun da görevi önceden vardır.

Adalet Dingil de geçmişte bu partide 8 sene il yönetiminde ve İl sekreterliğinde görev yapmıştır. Hepsi de bugün partiye gelmiş, görev almış insanlar değildir. Çalışmaları ve emekleri ile partiye hep destek olmuş ve sürekli güç katmış olan kişilerdir. O nedenle bu partide hakkıyla çalışan herkese yer vardır, onların da olmuştur.

Şimdi gelelim geçmiş zamanlardaki adaylık ve seçim süreçlerine... 


Bu partide bir gecede adayın değiştirildiği ve seçtirildiği dönemi biliyoruz. Lütfen geçmişte olanlar unutulmasın. Hak etmedikleri halde bir çok hısım ve akrabalara listelerde yer verildiğini biliyoruz.

Geçen İl kongresinde, Sayın Yıldırım Aycan'ın döneminde ilk defa partiye kaydedilip, ardından ilçe başkanı yapılıp, ardından kurultay delegesi yapılan ve seçimlerde başka partiye oy veren Honaz eski İlçe başkanı Serpil Gürel'i unutmadık. Bunlar o gün hiç yazılmadı...

Yine geçmişte hak etmeyen bazı arkadaşlarımızın yönetimlerde, disiplinde , kurultay delegeliklerinde yer aldıklarını görüyoruz. Ben bu partide 33 seneden beri bilfiil çalışmış, yılmadan, bıkmadan, azimli ve kararlı bir şekilde mücadeleye devam eden ve sonunda partililerimin ve halkımın takdiriyle milletvekili olan bir kişiyim.

Geçmişte de çok mücadele verdim, arzu ettiğim yerlere gelemedim. CHP'de 6 sene İl yönetiminde, 5 sene de İl başkanlığında görev yaptım, merkez yoklaması sonucu 5. sıraya konuldum ve son olarak 30 Mart Büyükşehir seçimlerinde çok büyük mücadele verdim ve % 40'a yakın oy aldım. 

Bu çalışmalarım ve gayretim değerlendirildiğinde ve yukarıdaki gerekçeler okunduğunda şahsıma ve çevreme yapılan eleştirilerin haksız olduğunu açıkça belirtmek isterim.

Benim amacım partimi yerelde ve genelde iktidar yapmaktır. 

Öncelikle bu eleştirileri yapan medya mensubu arkadaşlara gerçekçi olmalarını ve objektif değerlendirme yapmalarını, iktidar partisinin antidemokratik uygulamalarını,eğilim yoklaması sonucu oyların Ankara'ya götürülüp sayıldığını,hiç kimsenin bir şey öğrenemediğini,eğilim yoklamasına girmeyenlerin ön sıralara nasıl yazıldığını,7 Haziran seçimlerinde seçilmiş milletvekillerinin nasıl liste dışı kaldığını,seçilen İl ve İlçe başkanlarının görevden alınıp da nasıl yenilerinin atandığını, belediyelere,devlet kurumlarına işe alınacakların partiye kayıt yaptırmalarının nasıl istendiğini yazmalarını öneriyorum.

Hakkı olmadığı halde şahsıma ve yakınlarıma yapılan haksız eleştirilerin partimizi yıpratmaya yönelik eleştirler olduğunu belirtir,bunu yapanları birazcık olsun insafa ve izana davet ediyorum.