Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, il genelinde yamaç paraşütü, balon ve mikrolayt uçuşları yapabilecek beş turizm seyahat acentasına yeterlilik belgesi verildiğini bunun dışında sportif amaçlı uçuş yaptıranların tespiti halinde 5 bin lira ceza uygulanacağını söyledi.

Denizli’de ‘Sportif Turizm Kurulu’ Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız başkanlığında toplandı. Başvuruları kabul edilen beş acentaya ‘Turizm amaçlı Sportif Faaliyet Yeterlilik Belgesi’ verilmesini karara bağlayan kurul tarafından alınan kararlar kamuoyuna açıklandı. Denizli’de turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında yapılan uygulama ile kente gelen yerli ve yabancı turistlerin memnun ayrılmasını istediklerini belirten Turizm Müdürü Korkmaz, “Denizli’de özellikle Pamukkale’nin üzerinde ‘Dinamit Deposu’ mevkii başta olmak üzere, Honaz Dağı, Çameli ve değişik ilçelerimizde yamaç paraşütü atlayışları yapılıyor. Burada yanlarında yerli ve yabancı turistlerle birlikte atlayış yapan acentaları yetki belgesi veriyoruz. Kurulumuza başvuru yapıp kabul görmeyen ve yetki belgesi almayanlara , ‘Kaçak acentacılık’ dan işlem yaparak öncelikle faaliyetten men ederek ayrıca  beş bin lira ceza keseceğiz”  dedi.
İki belge verildi
Denizli’de yamaç paraşütünde iki, balon iki mikrolayt uçuşundan bir olmak üzere beş turizm acentasına yetki belgesinin 7 kişiden oluşan kurul tarafından verildiğini ifade eden Müdür Korkmaz, “Kurul kararıyla verdiğimiz yetki belgelerini, değir turizm türleri içinde vermeye devam edeceğiz. Balon, Jeep safari, trekking, rafting gibi turizm amaçlı spor çeşitleri ile uğraşan turizm acentalarımız bu belgelerden almak zorunda. Bu çalışma ile turizmi ilimizde çeşitlendirirken kaliteyi de getiriyoruz. Bunun yanında uzman kişilerin turizm çeşitleri içinde görev alarak yaşanması muhtemel üzücü olaylarında önüne geçmeyi planlıyoruz. Verdiğimiz yetki belgeleri bir yıllıktır. Her yıl turizm acentaları bize tekrar başvuru yaparak yetki belgelerini yeniletmek zorundalar” dedi.