Türkiye'nin "En temiz'', "En çevreci" ve "En sağlıklı" kenti unvanı bulunan, çevre temizliği konusunda ise bir çok çalışma ile ilklere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik başlattığı "Atıkları getir, hediyeni götür" projesi kapsamında 20 öğrenciyi ödüllendirdi. Proje kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan atıkmatike pet şişe, cam şişe, alüminyum ve teneke gibi materyaller atarak puan toplayan öğrencilere çevre kartlarında biriktirdikleri puanlara göre bisiklet, tablet ve mp3 çalar hediye edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, öğrenciler ve velilerin katıldığı törende çevreci öğrencilere hediyeleri verildi.   

Denizli'yi daha da güzel, daha da temiz bir hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile birlikte çocuklarımızın çevre bilinci ve çevre temizliği konusunda duyarlılığını artırmak için ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik bir proje başlattık. Proje kapsamında pet şişe, cam şişe, alüminyum ve teneke gibi materyalleri öğrencilerimizin toplayarak şehrimizin farklı noktalarına yerleştirilen atıkmatike atmalarını istedik. Öğrencilerimiz kendilerine verdiğimiz Çevre Kartı ile atıkmatike attıkları atıklara göre puan kazandılar" dedi. 
Gökoğlan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belirlediğimiz puanı toplayan çocuklarımıza söz verdiğimiz gibi ödüllerini verdik. 'En temiz' ve 'En çevreci' kent seçilen Denizli'nin çıtası her geçen gün yükseliyor. İlimizi gezdiğimizde tertemiz bir kentte yaşadığımızı görüyoruz. Çocuklarımız kampanyamız ile çevreye hizmet etmenin yanı sıra ödül kazanma fırsatı da elde ediyorlar" dedi. Gökoğlan, konuşmasının ardından 20 öğrenciye puanlarına göre hediyelerini teslim etti.