MUĞLA (CİHAN)- Dünya Çevre Günü etkinlikler kapsamında Muğla’nın Fethiye ilçesinde ilköğretim çocukları tarafından geri kazanılabilir atıklardan yapılan elbiselerle defile gerçekleştirildi.
        Fethiye’deki 6 ilköğretim okulunun ortaklaşa hazırladığı defilede podyuma çıkan öğrenciler, karton kutudan, çöp poşetine, boş CD’den eski gazetelere kadar farklı türden atıklardan yaptıkları elbiseleri sergiledi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen defilede atık çöplerden yaptıkları kıyafetleri sergileyen öğrenciler, hem tasarımlarıyla hem de verdikleri mesajla alkış aldı. Fethiyelilerin de ilgiyle izlediği defile, atıklardan gelinlik ve damatlık giydirilen iki çocuğun sunumu ile son buldu.
        Fethiye Belediyesi Temizlik Kontrol Sorumlusu Hatice Selver Soylu, amaçlarının insanların çevreye olan duyarlılığını artırmak olduğunu kaydetti. Defileye katılan okulların haftalar süren çalışması sonrasında hazırladığı kıyafetlerin hepsinin geri kazanabilir atıklardan yapıldığını anlatan Soylu, “Vatandaşlarımız atıklarını çevreye atmak yerine bunları toplayan kuruluşlara versinler. Bu şekilde hem çevrenin kirlenmesi önlenir hem de bu atıkların geri kazanılması sağlanmış olur.” dedi. CİHAN