Bizleri hayatımızın ilk anından bu yaşa kadar yalnız bırakmayan, rüyalarında bile bizimle meşgul olan, her ses duyduğunda uyanan, gözü her seğridiğinde evladı aklına gelen, cennetin ayaklarının altında olduğunu bildiğimiz bütün annelerimizi seviyoruz. Anneler Gününüz Kutlu Olsun.
Daha biz bu karmaşık dünyaya gelmeden bizimle ilgili hayaller kuran, bizim için elbiseler hazırlayan, bizlere hayatın her anında her ortamda duasını eksik etmeyen, kaç evladı olursa olsun hiçbirini diğerinden ayrı tutmayan, hastalandığımızda hastalanan, uyandığımızda uykusundan vazgeçen, tükenmek bilmeyen sabrıyla, dünyanın en vazgeçilmez varlıkları olan annelerimiz, gününüz kutlu olsun. 
Bugüne özel belki size hediye alamadık, belki yanınızda olamadık ama hep aklımızdasınız. Size layık birer evlat olabilmek en büyük hayalimiz.
Annesini hiç görmemiş, anne sıcaklığını hissetmemiş olan, ağladığında kendi kendine sesi kesilinceye kadar ağlamış, bir yemek yapanı bile olmamış, annesiz bababız olanlar, sizler de inşallah cennette anne şefkatini iliklerinize kadar hissedersiniz.
Hiç evladı olmamış, o duygudan mahrum olanlar, Allah sizlere de sabırlar versin, "Hak şerleri hayreyler, Mevla Görelim Neyler, Neylerse güzel eyler" deyip vardır bir hikmeti deyin sizde. Söylemesi kolay diyeceksiniz ama Allah'tan gelene ve gelmeyene diyecek bir sözümüz yok. Sabrınız mükafatsız kalmaz inşallah.
Annesi tarafından bu yaşa getirilmiş olanlar! Bizler de anne-babamızın kıymetini bilelim. Onlara saygıda kusur etmeyelim. Saygı anneler gününde veya babalar gününde hediye almak değildir. Hayatımızın her anında onlara saygı göstermeliyiz. Onlar bizi nasıl, yürümeyi bilmediğimiz, her isteğimizi ağlayarak anlatmaya çalıştığımız zamanlarda baktılarsa, biz de onlar yaşlandıkları zaman, dediğimizi anlamasalar, mantık sınırlarını zorlayan hareketler yapsalar onlara aynı şefkatle bakmalıyız.
Tüm Annelerin Anneler Günü Kutlu Olsun