SAMSUN (CİHAN)- Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu'ndan bı yıl 240 öğrenci mezun oldu. Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreni, geleneksel kep atma töreniyle sona erdi.
Okul birincisi Semih Barutçu’nun konuşmasıyla başlayan mezuniyet törenine Çarşamba Kaymakamı Nusret Şahin, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, çok sayıda veli öğrenci ve davetli katıldı.Barutçu, ailesinin kendisine verdiği emeği boşa çıkartmadığını belirterek, iş hayatıma atıldıktan sonra üzerine düşeni yapacağı sözünü verdi.
Çarşamba Ticaret Borsası Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. İsmail Aydemir, okulun 8. mezunlarını verdiğini hatırlatarak, büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Doç. Dr. Aydemir, “2 yıl önce yeni binasına taşınan okulumuz son derece modern bir okuldur. Okulumuzun bu seviyelere gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sizleri ve ailelerinizi kutlarım.” dedi.
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, nitelik ve sayı olarak büyüyen okulun ilçenin gururu olduğuna dikkat çekti. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise “Bugün bütün öğrenciler ve veliler heyecanlı ve gururlular. Sevgili öğrenciler sizlere insan hayatında iki önemli başlıktan söz edeceğim; 1.’si: Çalışmak, 2.’si ise: Yaptığımız işi ciddiye almak. Millet olarak da bu hususlara dikkat edersek çok daha güçlü bir ülke olabiliriz. Sevgili öğrenciler; bundan sonra omuzlarınızdaki yük çok daha fazla olacaktır. Hepinize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN