Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle Çardak ilçe merkezi elektrikli pompaj sisteminden kurtularak cazibeli içme suyuna kavuştu. 
DESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çardak ilçesinde başlatılan alt yapı çalışmaları devam ederken, ilçe merkezinde bulunan 2 içme suyu deposuna 3 kilometre mesafedeki Değirmen Arkası mevkinden elektrikli pompaj sistemi ile su temin edildiğini, bu nedenle de maliyetin yüksek olduğunu belirlenerek, konuyla ilgili çalışma başlattı. Bu kapsamda daha önce Göz mevkinden içme suyu depolarına giden cazibeli hattın ağaç köklerinden dolayı tıkandığı, bu nedenle atıl kaldığını belirleyen DESKİ, maliyetin düşürülmesi, ayrıca nitelikli ve yeterli içme suyunun ilçeye ulaştırılması için proje yaptı. Çalışmalar kapsamında bölgeye 1100 metre 200’lük içme suyu hattı döşenmesi işi başlatılarak kısa sürede tamamlandı. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla bölgedeki mevcut 2 adet elektrikli pompaj sistemi kapatılarak, yeni döşenen hattan cazibeli içme suyu temin edilmeye başlandı. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Mart'tan itibaren içme suyu ve kanalizasyon gibi şehrin tüm alt yapı hizmetlerini DESKİ ile yapmaya başladıklarını söyledi. Bugüne kadar bir çok soruna el attıklarını kaydeden Başkan Zolan, alt yapı anlamında Denizli merkezin belirli bir standarta kavuştuğunu bildirdi. Kent merkezi dışındaki bölgelerde yıllardır devam eden içme suyu sorunu ile ilgili çalışmalar başlattıklarını kaydeden Başkan Zolan, vatandaşlara en sağlıklı şekilde hizmet vermek için teknolojisinden yararlanılırken, yüksek maliyetleri düşürme noktasında da çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.